Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Všichni určitě známe stánky s rychlým občerstvením, kde mimo párků v rohlíku můžeme dostat i kebab. Tato pochoutka se u nás stává čím dál oblíbenější a my jsme si pro vás připravili recept na jeho vegetariánskou verzi.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks pita chlebů
    1
  • 100 g nakládaných sojových nudliček
    6
  • 1 hrst bílého zelí
  • 1 hrst červeného zelí
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 200 g zakysané smetany
    7
  • 1 špetka soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nudličky promíchejte s nakrouhaným zelím, jemně nastrouhanou mrkví a nadrobno nakrájenou cibulí.

02.

Vše spojte zakysanou smetanou, dochuťte solí a směsí naplňte pita chleba. Ten rozřízněte napůl a máte hotovo.

Pokud nepatříte mezi ty, kteří si dokáží maso odepřít, připravte si krutí kebab s pilafem.

Související témata:

Načítám