Hlavní obsah

Zdravý a jednoduchý oběd po orientálsku: Krůtí kebab s pilafem

Foto: Autorky

Kebab má rozličné varianty. Zkuste tu z mletého krůtího masaFoto: Autorky

Reklama

Krůtí maso je velice oblíbenou surovinou při redukční dietě. Jeho příznivce ale najdete i v řadách velkých jedlíků, které tímto pokrmem určitě potěšíte.

Článek

Na 2–3 porce budete potřebovat: kebab:360 g mletého krůtího masa, ½ menší cibule, ½ lžičky mletého koriandru, ½ lžičky tlučeného římského kmínu, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, olej, pilaf:1 hrnek rýže, 1,5 hrnku zeleninového vývaru, 1 menší cibuli, 2 lžíce oleje, 1 lžičku mleté papriky, snítku tymiánu, 2 lžíce hrášku, 2 lžíce kukuřice, sůl, dip: 100 g hustého bílého jogurtu nebo zakysané smetany, ½ lžičky citronové šťávy, ½ stroužku česneku, sůl

Postup: Krůtí maso promíchejte s najemno pokrájenou cibulí, kořením, prolisovaným česnekem a větší špetkou soli. Navlhčenýma rukama tvořte válečky (bude jich 6) a ty napichujte na špejle. Potřete olejem. Kebaby opékejte na grilovací pánvi anebo v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem na 200 ⁰C po dobu 15 minut.

V hrnci restujte na oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte propláchnutou rýži, prolisovaný česnek, papriku, tymián a minutu míchejte. Osolte, zalijte horkým vývarem a přiveďte k varu. Přiklopte a pozvolna duste 7–10 minut. Přidejte zeleninu a nechte dojít.

Jogurt nebo zakysanou smetanu smíchejte s citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a špetkou soli.

Hledáte další recepty s krůtím masem? Zkuste například krůtí roládu anebo další skvělé recepty.

Tak co, už se vám sbíhají sliny?

Reklama

Související témata:

Načítám