Článek
Postup
01.
Vejce vařte ve vodě více než 7 minut, ale méně než 10, protože povrch bílku by zezelenal. Pak budete mít vejce natvrdo – tedy tuhý bílek i žloutek.
A jak na dokonalá míchaná vajíčka víte?

Foto: pbd Studio, Shutterstock.com
Správně uvařit vejce může být věda. Víte, jak dlouho se připravuje vejce natvrdo? Tady je návod!
Vejce vařte ve vodě více než 7 minut, ale méně než 10, protože povrch bílku by zezelenal. Pak budete mít vejce natvrdo – tedy tuhý bílek i žloutek.
A jak na dokonalá míchaná vajíčka víte?
| Energetická hodnota celkem pro 1 porci | |
|---|---|
| Energie | 295 kJ |
| Bílkoviny | 6,3 g |
| Tuky | 4,75 g |
| Sacharidy | 0,5 g |
| Sůl | 0,15 g |
| SAFA | 1,5 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0,2 g |
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama