Hlavní obsah

Věk jí sluší aneb Meryl Streep slaví 71 let. Jak ji znáte?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meryl Streep je okouzlující a chytrá. V minulosti od režisérů slýchala, že má příliš velký nos a není moc hezká. Naštěstí se ale brzo přestala trápit tím, jak vypadá. Zvlášť když za svůj výjimečný talent obdržela tři zlaté sošky Oscara. Co o ní víte?

Článek

Slavná herečka slaví 22. června 71. narozeniny. Spoustu lidí po celém světě ji vnímá jako krásnou, ale tato několikanásobná maminka a držitelka mnoha ocenění si prý v 70. a 80. letech připadala jako ošklivé káčátko. Naštěstí ale dala na radu českého kameramana Miroslava Ondříčka (†80), se kterým pracovala na snímku Silkwoodová (1983), a přestala řešit, jak vypadá před kamerou. Mezi její úspěšné filmy patří například Kramerová vs. Kramer (1979), Sophiina volba (1982) nebo Divoká řeka (1994). A co víte o Meryl Streep vy? Pojďte si udělat kvíz!

1. Malou, ale první důležitou roli si zahrála ve snímku s názvem Julie (1977). O rok později se objevila ve válečném dramatu Lovec jelenů a získala první nominaci na Oscara. Jak se jmenuje její postava?
2. V roce 1979 dostala hlavní roli ve snímku Kramerová vs. Kramer, za kterou získala svého prvního Oscara. Role Joanny byla ze začátku nabídnuta herečce Jane Fonda (82). Který herec si zahrál filmového partnera Meryl Streep?
3. Za jaký snímek obdržela o tři roky později svého druhého Oscara?
4. V roce 1988 natočila snímek Výkřik ve tmě. Film byl natočen podle reálného příběhu Lindy Chamberlain, neprávem obviněné z vraždy svého dítěte během dovolené v kempu. Co se kvůli své roli učila?
5. V komedii Smrt jí sluší (1992) ztvárnila roli afektované herečky Madeline, která svede své kamarádce Helen snoubence Ernesta, kterého hrál Bruce Willis (65). Zahořklou Helen si zahrála:
6. Rok před natáčení filmu Smrt jí sluší si Meryl Streep dělala zálusk na jiný snímek, ale protože byla těhotná, plán herečce nevyšel. V jakém snímku si chtěla zahrát?
7. Ve snímku Ďábel nosí Pradu (2006) si zahrála šéfredaktorku a nejvlivnější ženu módního průmyslu. Jak se jmenuje herečka, která ve snímku ztvárnila roli její osobní asistentky?
8. Jak zní název filmu, za který získala svého třetího Oscara?
9. S manželem, sochařem Donem Gummerem (73), kterého si vzala v roce 1978, má celkem:
10. Její nejstarší dcera Mary Gummer (36) vystudovala divadelní vědu a je herečka jako její slavná matka. Když jí byl pouhý rok, zahrály si spolu ve filmu Hořkost (1986) a v roce 2015 zase ve snímku Nikdy není pozdě. Nejmladší dcera Louisa (29) je zase úspěšná:

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Související témata:

Načítám