Hlavní obsah

Věk vs. móda: Jaké jarní trendy nosit i po padesátce?

Foto: Eva Malúšová

Roli modelky si vyzkoušela (a na jedničku zvládla) naše čtenářka IvetaFoto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiapadesátiletá čtenářka Iveta perfektně demonstruje rozdíl mezi pouhým oblékáním se a módou. Pokud ani vám není lhostejné, co ráno vytáhnete z šatníku, pozorně si prohlédněte následující sestavy.

Článek

Iveta si nás získala doznáním, že je móda jejím velkým koníčkem. Navzdory svému věku neignoruje ani sezonní trendy, které opatrně přimíchává do šatníku. Samozřejmě pouze za předpokladu, že svědčí její postavě a stylu. Baví vás móda stejně jako naši čtenářku? Pozorně si prohlédněte následující tipy. Všechny sestavy navíc můžete nosit bez ohledu na věk.

Parka a boyfriendy? Povolené!

Kombinace ležérních boyfriend džínů a parky není v módě žádnou novinkou, jen málo kdy se ale do této sestavy pouštějí ženy ve zralém věku. Stylistka Šárka vám nicméně oficiálně dává zelenou. Pozor si dejte jen na to, čím sestavu doplníte. Oba kusy je dobré něčím pozvednout. Dobrou práci odvedou podpatky (nemusí být hned deseticentimetrové) a krajkový top.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: džíny (F&F, 699 Kč), top (Tally Weijl, 799 Kč), parka (New Yorker, info o ceně v obchodě), boty (Tally Weijl, 799 Kč), náhrdelník (New Yorker, 349 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 1099 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Botám na podpatku sluší barvy!Foto: archiv firem

V prodloužené délce

Odpírat si nemusíte ani šortky, délka pod zadek už ale samozřejmě není to pravé ořechové. Šortky těsně nad kolena oproti tomu vřele doporučujeme. Pokud v šatníku ještě žádné nemáte, sáhněte po univerzální bílé, popřípadě krémové variantě, která se vám bude snadno kombinovat.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sako (Tally Weijl, 949 Kč), šortky (F&F, 399 Kč), boty (H&M, 799 Kč), psaníčko (Marks & Spencer, 1399 Kč), náušnice (Tally Weijl, 79 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Jsou malá, ale vypadají efektně! Které psaníčko byste braly všemi deseti?Foto: archiv firem

Pohodlná „pouzdrovka“

Máte slabost pro pouzdrové sukně? Užívejte si jich i ve všedních dny. Místo pevné sukně, ve které se nedají dělat příliš velké kroky, sáhněte po pohodlnější alternativě. Tričko zastrčte dovnitř (podmínkou je bezproblémový střed těla) a sukni nechte výše v pase. Doplňte kratším svrškem do pasu a klidně obujte placky.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: triko (Lindex, 999 Kč), sukně (F&F, 369 Kč), semišová bunda (Orsay, 2599 Kč), boty (F&F, 429 Kč), náhrdelník (Lindex, 399 Kč)Foto: Eva Malúšová

Jako pírko

Na přelom jara a léta by vám neměly chybět ani lehké, splývavé kalhoty. Co říkáte na černobílé s látkovým páskem? Nakombinovat je můžete podobně jako stylistka Šárka s barevným topem a rovnými botami.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: top (New Yorker, 179 Kč), kalhoty (Lindex, 1299 Kč), kabátek (F&F, 799 Kč), boty (Tally Weijl, 699 Kč), náušnice (Tally Weijl, 139 Kč)Foto: Eva Malúšová

Nebojte se barev

Coby rychlé osvěžení šatníku zafunguje i výrazný, barevný kousek. Třeba žluté kalhoty. Úzký střih doporučujeme vybalancovat volnějším vrškem.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: top (H&M, info o ceně v obchodě), kalhoty (F&F, 529 Kč), boty (New Yorker, 399 Kč), náhrdelník (Tally Weijl, 269 Kč)Foto: Eva Malúšová

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Načítám