Hlavní obsah

Velikonoce za dveřmi: Přivítejte svátky jara těmi nejhezčími dekoracemi

Foto: Asko Nábytek

Foto: Asko Nábytek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejhezčími dekoracemi jsou slunce a mladé zelené lístky za okny, ale proč to nepodpořit ještě dalšími doplňky, které do bytu či domu vnesou barvy a trochu optimismu. Máme tipy pro vyznavače skandinávského stylu i tradice.

Článek

Po zimě se hlásí jaro s novou dávkou optimismu – díky sluníčku, které začíná hřát, ale i  v podobě kytice tulipánů ve váze nebo hyacintů v květináči. Rozhodně se ale vyplatí si pořídit i pár sezonních dekorací s jarní barevností a symbolikou, která se bude hodit nejen o Velikonocích, ale poslouží i pár dalších týdnů.

Barvy jara a Velikonoc

Typickými barvami jara jsou ty, které momentálně můžete vidět v přírodě – bílá sněženková nebo skořápková, žlutá opsaná od narcisek, fialková, tulipánově červená, hnědá jako čerstvá hlína nebo větvičky stromů, ale i všechny odstíny světle zelené jako právě se rozvíjející lístky a z půdy se deroucí rostlinky. Nebojte se ale ani růžové, ať v sytých nebo spíš pudrových odstínech, a modré, hlavně světlejších tónů.

Nikdy neuděláte chybu, pokud do jarních dekorací zakomponujete větvičky kočiček, vrby nebo jiných na jaře pučících stromů a keřů. Na ně můžete navěsit vajíčka, ať již velikonočně zdobená, nebo bílá, ozvláštněná třeba nalepenými peříčky – ostatně pírka jsou také krásným doplňkem jarních vazeb a dekorací.

Máme pro vás pár tipů na to, jak si vyrobit výzdobu a věnce vlastnoručně, nebo s námi můžete nahlédnout do nabídky dekorací v obchodech.

Načítám