Hlavní obsah

Velikonoční dekorace pro nešiky i kutily: jednoduché návody, podle kterých to zvládne každý

Foto: Agnes Kantaruk, Shutterstock.com

Foto: Agnes Kantaruk, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoce jsou doslova za dveřmi, ale stále je dost času na to, abyste si udělali tvůrčí odpoledne a vyrobili si pár dekorací. Budou přesně podle vašeho gusta a ještě ušetříte!

Článek

Velikonoce jsou příležitostí, jak uvítat jaro a do našich domovů přinést sluníčko, barvy a radost. Právě takové by měly být i dekorace, kterými ozdobíte okna, stůl nebo dveře. Máme pro vás několik tipů na takové, které si budete umět vlastnoručně vyrobit. A není od věci k tomu přizvat i děti!

Zajíček ze sena

Nejlepší je pracovat s ryze přírodními materiály. Jedním z nich je seno, které lze koupit ve zverimexu. Voňavá dekorace může mít podobu zajíčka nebo slepičky.

Foto: Tomáš Rubín

Dekorace z obyčejného sena se hodí ven i do bytuFoto: Tomáš Rubín

Věnec se skořápkami

Možná máte obavy, že věnec, který by byl ozdobou slavnostního stolu, byste sami vyrobit nezvládli. Máme pro vás takový, který se jistě povede a přinese i tolik vítané barvy.

Foto: Tomáš Rubín

S pomocí tavné pistole je to snadnéFoto: Tomáš Rubín

Místo věnce ovečka

Malé děti můžete zapojit do výroby věnce ve tvaru ovečky. Ten se hodí nejen na Velikonoce, ale bude nadčasovou dekorací dětského pokojíčku nebo zahrady.

Foto: Tomáš Rubín

I takhle může vypadat velikonoční věnecFoto: Tomáš Rubín

Velikonoce plné květin

Nemusíte se pouštět do velkého tvoření, stačí do hry zapojit jarní přírodu a hlavně květiny, ať zasazené, nebo řezané. Chcete pár nápadů, jak je naaranžovat?

Foto: Greta Blumajerová

Jarní a velikonoční dekorace, to jsou hlavně květiny: tulipány, narcisy nebo hyacintyFoto: Greta Blumajerová

Jedlé dekorace

Originální jarní věnec nebo netradiční květinové aranžmá jistě potěší oko, ale je způsob, jak u toho potěšit i chuťové buňky, to když se soustředíte na jedlé dekorace.

Foto: Hinzefoto, Shutterstock.com

Pastvou pro oči může být i něco dobrého na zubFoto: Hinzefoto, Shutterstock.com

Nazdobená vajíčka

Jak nejčastěji zdobíte vajíčka? Někdo je jen obarví, třeba kořením nebo jinými přírodninami, někdo na ně dá nálepky, jiní je vyškrabují.  My na to půjdeme jinak.

Pokud se nebojíte práce s vrtačkou, poradíme vám, jak se vyrábí děrované kraslice. Ovšem mít originálně vzorovaná vajíčka, toho docílíte i daleko snadněji – třeba s použitím obyčejných gumiček do vlasů. Pěkné zdobení vykouzlíte i díky provázku nebo cukru.

Foto: sebikus, Shutterstock.com

Symbolem Velikonoc jsou vajíčka zdobená barvami, nálepkami nebo třeba děrovanáFoto: sebikus, Shutterstock.com

Skořápka z ubrousků

Na čokoládová vajíčka může posloužit miska ve tvaru skořápky polepená papírovými ubrousky. Na její výrobu potřebujete balónek, lepidlo, ubrousky a pokud chcete, tak i barvu. Postup není složitý a jistě ho zvládnete.

Foto: Jakub Jurdič

Vajíčka a skořápky patří k nejčastějším velikonočním dekoracímFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Načítám