Hlavní obsah

Recepty na velikonoční perníčky a tipy, jak je nazdobit. Nejlíp vám to půjde s injekční stříkačkou

Foto: Katarzyna Hurova, Shutterstock.com

Foto: Katarzyna Hurova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se Velikonoce a s nimi i oblíbené zdobení velikonočních perníčků. Pokud chcete letos vytvořit skvostné a originální sušenky, máme pro vás několik vychytávek a inspirativní galerii, které vám pomohou zdobit je jako profesionál.

Článek

Nejen kraslice nádivka, k Velikonocům patří také drobné sladkosti, jako jsou voňavé perníčky. Zkuste je upéct podle našich receptů a zajisté se povedou, pak už je stačí pouze nazdobit. I s tím vám poradíme, ať už několika zaručenými tipy, jak na to, nebo inspirací ve fotogalerii.

Tipy a triky na zdobení

Všichni víme, že vzhled nemá na chuť velký dopad. Ale když už se do zdobení pustíte, proč si to také neužít? S našimi triky to zvládnete a třeba vám bude líto perníčky sníst, jak budou krásné. Ale jen si je dopřejte, napéct a nazdobit je můžete i mimo Velikonoce.

  • Barevná poleva: Klasická čokoládová nebo bílá poleva může být skvělým základem pro váš perníčkový výtvor. Pokud zvolíte bílkovou variantu, přidejte do části pár kapek potravinářské barvy, aby vaše perníčky ožily. Přírodní barvy, jako je špenátový prášek pro zelenou nebo šťáva z malin pro růžovou, jsou skvělou volbou pro přirozenější vzhled.
  • Detaily jsou důležité: Malé detaily mohou vaše perníčky povznést na novou úroveň. Použijte na zdobení tenkou špičku zdobícího sáčku nebo injekční stříkačku a přidejte jemné linie, puntíky nebo vzory, které dodají perníčkům na eleganci a originalitě.
  • Rozmanité tvary: Neomezujte se jen na tradiční tvary, experimentujte! Kromě klasických zajíců a vajíček zkuste vytvořit i ptáčky, květiny nebo i neobvyklé tvary, jako jsou hvězdy či srdce.
  • Nebojte se: Klidně zkombinujte různé techniky zdobení na jednom perníčku. Použijte polevu, fondán i čokoládu, abyste vytvořili složitější a atraktivní designy.
  • Jde to přilepit: Bílkovou polevou nebo čokoládou můžete na perníčky nejen kreslit, ale můžete je použít i jako lepidlo. Přilepte na perníčky lentilky či jiné sladkosti a máte další druh zdobení.
  • Staňte se malířem: Ke zdobení nemusíte využívat jen sáček nebo injekční stříkačku. Využít lze štětce a štětečky, které práci usnadní.
  • Na čase záleží: Nebojte se malovat perníčky na několikrát. Vždy nechte vrstvu zaschnout a pak malujte na ni. Tím docílíte 3D efektu a celkově perníčky vypadají lákavěji. Nebo jste zastánci klasiky? Pokochejte se v naší galerii.
Související témata:
Zdobení perníčků
Poleva na perníčky

Načítám