Hlavní obsah

Velikonoční nadílka pro děti: Máme 10 super tipů místo čokolády

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Reklama

Velikonoční nadílka pro děti může mít různou podobu. Vykoledují si klasická vařená barvená vejce, někdy čokoládové dobroty a jinde zase dostanou něco na sebe, aby je beránek nepokakal. Jak je to u vás?

Článek

Je jisté, že ve většině rodin dnes nad klasickými vajíčky, která si děti vykoledují, vedou čokoládové dobroty v podobě oveček, zajíčků či obřích vajec. Aby ne, když vykukují z regálů obchodních řetězců již od února. Ve městech se navíc od chození s pomlázkou po sousedech často upouští, a děti tak dostávají koledu většinou od rodičů či příbuzných. A jestli se chcete vyhnout situaci, kdy budete mít doma zásoby čokolády až do léta, určitě můžete potomky podarovat i něčím jiným. Stejně tak to dělají i některé naše čtenářky.

„Našim klukům koupím vždy něco na sebe, aby je beránek nepokakal,“ říká Ivana, maminka devítiletého Ondry a šestiletého Filipa. Tento zvyk, který vychází ze staré tradice, kdy mělo být obdarovávání výrazem radosti nad Ježíšovým vzkříšením a měly se odpouštět dluhy, dodržují i další maminky. „U nás dáváme dětem třeba veselé ponožky,“ směje se Klára.

„Já raději koupím nějakou drobnost, jako je kuřátko, které se líhne po namočení do vody z vajíčka, sponky, náramky či barevné bločky. Vše zavážu do pytlíčku a kolikrát z toho má větší radost než z čokolády,“ říká maminka pětileté Andělky a dodává, že sladké nadílce od babiček se stejně neubrání.

Jestli je to u vás podobné a chcete děti na Velikonoce obdarovat nečokoládovou drobností, máme pro vás deset super tipů. Vyberte si.

Roztomilý plyšák

Nemusíte kupovat hned něco na sebe. Můžete je potěšit i plyšovou hračkou. Zajíc je velký 30 centimetrů a má v kapse svačinu.

Foto: Archiv firmy

Tchibo, 199 KčFoto: Archiv firmy

Rozkvetlé tričko

Chcete dětem nadělit něco na sebe? Doporučujeme zaměřit se na jarní dětské kolekce, kde najdete krásné kousky, jako je například dívčí tričko s flitry v podobě kytiček a volánky na rukávech.

Foto: Archiv firmy

F&F, 199 KčFoto: Archiv firmy

Barevné ponožky

Veselé a hodně barevné ponožky jsou právě v kurzu. Tento dárkový set obsahuje tři páry s různými velikonočními motivy a prodává se v krásné dárkové krabičce. K dostání od velikosti 36, tedy jsou ideální pro dospívající slečny.

Foto: Archiv firmy

Happy Socks, 699 KčFoto: Archiv firmy

Koupelová bomba

Které dítě by nemilovalo vanu plnou voňavé pěny? Překvapte potomka koupelovou bombou ve tvaru kuřátka. Prodává se ve třech barevných provedeních a můžete ji klidně rozlomit a použít nadvakrát. Je opravdu velká.

Foto: Archiv firmy

Lush, 259 KčFoto: Archiv firmy

Vtipné pouzdro

Mají vaše děti iPhone? Určitě je pobaví dárek v podobě zaječího krytu a mezi kamarády s ním budou slavit zaručený úspěch.

Foto: Archiv firmy

Reserved, 149 KčFoto: Archiv firmy

Minirazítka

O dětskou zábavu se o Velikonocích postarají i tato rozkošná malá razítka s motivy ovečky, kraslice i zajíce. Jsou ve tvaru dřevěných kuželek vysokých 3,5 cm a v drobných ručkách se budou dobře držet.

Foto: Archiv firmy

Heyda, od 86 Kč za kusFoto: Archiv firmy

Jarní šaty

Krásné barevné šatičky vykouzlí úsměv na tváři mnohé malé slečně. Mají sice odhalená ramena, ale na jaře pod nimi mohou dívky nosit ještě tričko a v létě se jim budou hodit třeba k moři.

Foto: Archiv firmy

H&M, 799 KčFoto: Archiv firmy

Tematická stavebnice

Chcete-li dětem darovat hračku, která přímo souvisí s Velikonocemi, můžete vybrat třeba stavebnici zajíčka. Má zdobené oči, pohyblivá ouška a odnímatelnou mrkvičku a kyblík. Součástí sady jsou také dvě sestavitelná velikonoční vajíčka a květiny.

Foto: Archiv firmy

Lego, 259 KčFoto: Archiv firmy

Veselá mikina

Skvělým dárkem bude také zářivá mikina pro kluky ve velikosti 92 až 128. Je z organické bavlny a váš syn v ní bude nepřehlédnutelný.

Foto: Archiv firmy

Lindex, 399 KčFoto: Archiv firmy

Pizza zajíc

Nestíháte na Velikonoce navařit a napéct? Nevadí. Udělejte si s dětmi výlet do Prahy, pokochejte se velikonočními trhy a zajděte do italské restaurace na vtipnou pizzu ve tvaru zajíce. Dětem bude určitě moc chutnat.

Foto: Archiv firmy

Vapiano, 89 KčFoto: Archiv firmy

Víme, že nad čokoládu není, ale darujete dětem i něco na sebe?

Reklama

Načítám