Hlavní obsah

Velikonoční výzdoba snadno a rychle

Foto: Andrea Medňanská

Věnec ze sena zvládnete i vy samy doma!Foto: Andrea Medňanská

Reklama

Aktualizováno

Jarní úklid už máte víceméně za sebou, ale Velikonoce zatím u vás doma připomíná jen přeplněná lednice vajec? Přišel čas vyzdobit stůl originálními dekoracemi. Inspirujte se rozkvetlými květináči, proutěnými věnci či veselými kolíčky se zvířátky, které zvládnou udělat i vaše děti!

Článek

Když už vyjedete do obchodního centra, abyste nakoupily nějaké ty čokoládové pamlsky pro malé koledníky, určitě nezapomeňte zajít do oddělení zahrady a květin. Tam totiž pohromadě nakoupíte vše, co na letošní velikonoční dekorace budete potřebovat. Inspirovat se můžete i ve fotogalerii, kde najdete díla Mistra floristy Jana Karneta z vinohradského Květinového klubu.

Zdobené květináče

Pokud váš každoroční sváteční stůl zdobí pouze větvičky forsytie s navěšenými vajíčky, zkuste letos udělat změnu. Velmi efektně může totiž působit např. vyzdobený květináč. Jak na to? Začněte výběrem pestrobarevného květináče. Ten naplňte umělou papírovou trávou, aranžovací hmotou nebo jednoduše starými novinami, které zakryjte senem nebo usušenou trávou. Na tento základ pak vršte střídavě usušené větvičky, barevná vajíčka (nebo přírodní, krásně vypadají ty křepelčí) a kvítka umělých květin. V obchodě si kupte kytici umělých květin, kterou doma rozstříhejte a jednotlivé kousky pak tavnou pistolí lepte přímo k trávě či větvičkám. Třešničkou na dortu mohou být barvená pírka či roztomilá kuřátka.

Samozřejmě můžete vyzdobit i květináč s živými květinami, ve fotogalerii vidíte, jak Jan Karnet naaranžoval nádobu s hyacinty a narcisy.

Foto: Andrea Medňanská

Květináč dozdobte i malým kuřátkemFoto: Andrea Medňanská

Věnce nejen na Vánoce

Jestli vám zbyl doma ještě slaměný korpus na adventní věnec, teď se bude hodit! Pomocí vázacího drátu ho obalte ještě jednou vrstvou sena a pak už jen zdobte podle své fantazie. Je možné ozdobit i např. věnec z březových proutků, který se dá běžně koupit. Při výběru doplňků se nebojte sáhnout po výrazných barvách, letos jsou v módě červená, žlutá, oranžová a jemně růžová.

Veselé kolíčky a špejle

Máte-li děti, které rády občas něco samy tvoří, udělejte si s nimi velikonoční odpoledne a zapojte je do výroby veselých špejlí a kolíčků. Potřebujete na to dobré lepidlo, dřevěné kolíčky a špejle, barevné drátky na čištění dýmek a barevné papíry (nejlépe čtvrtky).

Pak už je to jednoduché. Podle šablon (které si můžete stáhnout přímo z www.prozeny.cz kliknutím ZDE) vystříhejte jednotlivé části, které k sobě postupně lepte – buď zajíčky, kterým domalujte obličej a přilepte na špejli, nebo kuřátka, slepičky či zajíčky, které zase přichycujte na dřevěné kolíčky. Zajíc má navíc tlapky i mašli vytvořené z drátků na čištění dýmek.

Tak ať se vám daří. A pokud už doma nějaké hotové dekorace máte, určitě nám jejich fotografie pošlete na info@prozeny.cz! Přidáme je do fotogalerie jako inspiraci ostatním čtenářkám!

Reklama

Načítám