Hlavní obsah

Sexy vestičky

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ve vestě budete vypadat sexy!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dávno neplatí pravidlo, že je vesta pouze součástí pánského obleku. Tento módní kousek slaví veliký návrat a v našem šatníku by rozhodně neměl chybět.

Článek

V roce 1666 vyhlásil král Karel II. vestu oficiální součástí formálního oblečení. Během 18. století se vesty začaly pomalu vytrácet, až v sedmdesátých letech 20. století se dostaly opět do kurzu, který přetrval až do let osmdesátých. I tuto sezonu se návrháři ve své inspiraci vracejí do let minulých a vestičky zažívají v módě velký comeback. Dokáží totiž ozvláštnit jakýkoliv outfit.

Jakou vybrat?

Vesta má základní střih a originalitu jí dodá volba materiálu, potisk nebo různé aranže, jimiž můžeme z tohoto kousku látky vytvořit originální model.

Muži

Pánové si oblíbili jednoduché vestičky, které přehodí přes bavlněné triko a k nim obléknou užší denimky. Na nohy jsou v tomto případě nejvhodnější conversky. Tato kopie lehkého punkového stylu patří mezi favority.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vesta je tradiční součástí pánského šatníkuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ženy

Ty odvážnější si troufnou i na dandy styl (styl oblékání, který se nosil v 19. století. Je hodně mužský, tudíž se nosí dlouhé kalhoty, saka a vesty. V poslední době ho opět proslavila topmodelka Kate Moss). Tento look sluší jemným typům, u kterých vynikne kontrastní pojetí pánské elegance a něžné nositelky. Klidně si troufněte i na kravatu, kterou uvažte buď na klasický uzel, nebo jen ledabyle stáhněte a nechte volně viset.

Věčná džínovina je důležitým materiálem právě i na výrobu vest. Ty noste k plátěným kalhotám, nejlépe přes bílou košili. Zapomenout nesmíme ani na pleteniny, které jsou na zimu jako dělané. Hřejivé vesty se honosí jednoduchostí stejně jako náročnými norskými vzory.

Reklama

Související témata:

Načítám