Článek
Postup
Krok 1: Játra důkladně odblaňte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli rozkrájejte buď nahrubo, nebo na čtvrtkolečka.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejte olej a lehce na něm zpěňte cibuli se slaninou. Když cibule zesklovatí, přidejte nakrájená játra a zprudka restujte dohněda. Hotová játra jsou na omak ještě trochu pružná, už úplně tuhé kousky jater značí, že jste je dělali příliš dlouho a budou zcela vysušená.
Krok 3: Hotový pokrm můžete ještě podlít worcesterem a nechat ho odpařit, udělá pokrm kořeněnější. Jinak stačí v této fázi zlehka osolit (záleží na slanosti slaniny) a opepřit. Podávejte s hranolkami a domácí majonézou.
Jak játra dochucujete nejčastěji?