Hlavní obsah
3,3
(92)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ať už dáváte přednost hovězím, nebo vepřovým játrům, na tenhle recept se hodí obojí. Hotovo je za pár chvilek a využijete jej jak při přípravě rychlého víkendového oběda, tak při každodenním shonu uprostřed týdne. A když přidáte hranolky z trouby, budou vás mít vaše děti za bohyni!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 750 g vepřových jater
  • 120 g anglické slaniny
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Játra důkladně odblaňte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli rozkrájejte buď nahrubo, nebo na čtvrtkolečka.

02.

V hluboké pánvi rozehřejte olej a lehce na něm zpěňte cibuli se slaninou. Když cibule zesklovatí, přidejte nakrájená játra a zprudka restujte dohněda. Hotová játra jsou na omak ještě trochu pružná, už úplně tuhé kousky jater značí, že jste je dělali příliš dlouho a budou zcela vysušená.

03.

Hotový pokrm můžete ještě podlít worcesterem a nechat ho odpařit, udělá ho kořeněnějším. Jinak stačí v této fázi zlehka osolit (záleží na slanosti slaniny) a opepřit. Podávejte s hranolkami a domácí majonézou.

Jak játra dochucujete nejčastěji?

Reklama

Načítám