Hlavní obsah

Vepřová játra na minutku: se slaninou a cibulkou

Hodnocení:
(57)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Ať už dáváte přednost hovězím, nebo vepřovým játrům, na tenhle recept se hodí obojí. Hotovo je za pár chvilek a využijete jej jak při přípravě rychlého víkendového oběda, tak při každodenním shonu uprostřed týdne. A když přidáte hranolky z trouby, budou vás mít vaše děti za bohyni!

Ingredience pro:
4 porce
  • 750 g vepřových jater
  • 120 g anglické slaniny v celku
  • 2 cibule
  • rostlinný olej
  • 3 lžíce worcesterské omáčky
  • sůl
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Játra důkladně odblaňte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli rozkrájejte buď nahrubo, nebo na čtvrtkolečka.

Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejte olej a lehce na něm zpěňte cibuli se slaninou. Když cibule zesklovatí, přidejte nakrájená játra a zprudka restujte dohněda. Hotová játra jsou na omak ještě trochu pružná, už úplně tuhé kousky jater značí, že jste je dělali příliš dlouho a budou zcela vysušená.

Krok 3: Hotový pokrm můžete ještě podlít worcesterem a nechat ho odpařit, udělá pokrm kořeněnější. Jinak stačí v této fázi zlehka osolit (záleží na slanosti slaniny) a opepřit. Podávejte s hranolkami a domácí majonézou.

Jak játra dochucujete nejčastěji?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama