Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Když se řeknou játra, vybavíte si hnědou nic neříkající směs z jídelny? Na to zapomeňte! Připravte si poctivá játra na cibulce a hned změníte názor!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg kuřecích jater
  • 2 ks cibule
  • 200 g rýže
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst listové petržele
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V kastrolu rozpalte lžíci oleje, chvíli na něm pražte rýži, tu pak zalijte vodou a uvařte podle návodu na obale.

02.

Játra očistěte od blanek a nakrájejte je na kostky. Cibule nakrájejte na kostičky a opečte je na zbývajících dvou lžicích oleje.

03.

Když cibulka chytne barvu, přidejte játra a opékejte je. K játrům přidejte majoránku, kmín, papriku a tymián (případně rozmarýn) a promíchejte. Množství koření volte podle vlastní chuti, rozhodně ale jím nemusíte šetřit.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Směs osolte a opepřete a játra opékejte, dokud nebudou ze všech stran krásně zlatavá, přibližně 15 minut. Celá směs by ideálně měla mít tmavohnědou barvu (čím déle budete cibulku na začátku opékat na mírném ohni, tím tmavší nakonec směs bude).

05.

Podávejte spolu s rýží, posypané nasekanou petrželkou.

Související témata:

Načítám