Hlavní obsah

Játra na cibulce

Hodnocení:
(42)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Když se řeknou játra, vybavíte si hnědou nic neříkající směs z jídelny? Na to zapomeňte! Připravte si poctivá játra na cibulce podle naší babi, hned změníte názor!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg kuřecích jater
  • 2 cibule
  • 200 g rýže
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • listová petržel
Článek

Postup

Krok 1: V kastrolu rozpalte lžíci oleje, chvíli na něm pražte rýži, tu pak zalijte vodou a uvařte podle návodu na obale.

Krok 2: Játra očistěte od blanek a nakrájejte je na kostky. Cibule nakrájejte na kostičky a opečte je na zbývajících dvou lžicích oleje.

Krok 3: Když cibulka chytne barvu, přidejte játra a opékejte je. K játrům přidejte majoránku, kmín, papriku a tymián (případně rozmarýn) a promíchejte. Množství koření volte podle vlastní chuti, rozhodně ale jím nemusíte šetřit.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: Směs osolte a opepřete a játra opékejte, dokud nebudou ze všech stran krásně zlatavá, přibližně 15 minut. Celá směs by ideálně měla mít tmavohnědou barvu (čím déle budete cibulku na začátku opékat na mírném ohni, tím tmavší nakonec směs bude).

Krok 5: Podávejte spolu s rýží, posypané nasekanou petrželkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek