Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Pečené maso je mimořádně oblíbené: jeho příprava patří mezi nejzdravější a především má nezaměnitelnou chuť. Upečte si vepřovou kýtu úplně jednoduše – s cibulí a česnekem. Takhle upravená se nikdy neomrzí a je neskutečně snadná.

10 min.
Příprava
2 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g špeku
  • 1 kg vepřové kýty
  • 2 lžičky soli
  • 7 stroužků česneku
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 3 ks červené cibule
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Chcete mít pečínku nejen chutnou, ale také lákavou na pohled? Svažte ji provázkem do vámi požadovaného tvaru. Postup je stejný jako u masových rolád. A teď náš báječně jednoduchý recept.

Postup

01.

Troubu předehřejte na 160 °C. Špek nakrájejte na klínky. Do kýty udělejte zářezy a špekem ji prošpikujte. Poté maso nasolte, okmínujte a vložte do vyššího pekáče. Červenou cibuli (můžete použít samozřejmě i bílou) oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a přidejte společně se stroužky česneku k masu. 

02.

Pekáč uzavřete a pečte 2 hodiny. Poté kýtu přelijte výpekem a odklopenou dopečte patnáct minut při teplotě zvýšené na 200 °C.

Pečeni na česneku a cibuli si můžete připravit i z hovězí kližky

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 502,38 kJ
Bílkoviny51,75 g
Tuky39,74 g
Sacharidy7,94 g
Sůl3,89 g
SAFA17,82 g
Vláknina1,6 g
Cukry3,33 g

Načítám