Hlavní obsah
4,0
(25)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pečené maso je mimořádně oblíbené: jeho příprava patří mezi nejzdravější a především má nezaměnitelnou chuť. Upečte si vepřovou kýtu úplně jednoduše – s cibulí a česnekem. Takhle upravená se nikdy neomrzí.

10 min.
Příprava
2 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 kg vepřové kýty
  • 2 lžičky soli
  • 7 utřených stroužků česneku
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 3 ks červené cibule
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 160 °C. Slaninu nakrájejte na klínky. Do kýty udělejte zářezy a slaninou ji prošpikujte. Poté maso nasolte, vetřete česnek, okmínujte a vložte do vyššího pekáče. Červenou cibuli (můžete použít samozřejmě i bílou) oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a přidejte k masu. 

02.

Pekáč uzavřete a pečte dvě hodiny. Poté kýtu přelijte výpekem a odklopenou dopečte patnáct minut při teplotě zvýšené na 200 °C.

Jak pečete vepřové vy? A víte, že si pečeni na česneku a cibuli můžete připravit i z hovězí kližky?

Načítám