Hlavní obsah

Vepřová pečínka v pepřové krustě: Dokonalé pohoštění pro návštěvy

Foto: Marcel Rozhoň

Nezapomeňte přidat sklenici piva s pořádnou pěnovou čepicí!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Provoní celou kuchyň, naláká všechny ke stolu a zajistí, že se u něho bude sedět déle. Dobré jídlo, v tomto případě vepřová pečínka, je záruka skvělého večera.

Článek

Čeká vás večer s přáteli a lámete si hlavu se složitou přípravou pohoštění ve stylu jednohubek, kanapek nebo rafinovaných kulinárních fíglů? Zjednodušte celý proces pečínkou, na kterou slyší skoro všichni. Dozlatova upečené, šťavnaté maso zkrátka nikdy nezklame.

Pečínka s pepřovou krustou

Na 4 porce budete potřebovat: 1,5 kg vepřové pečeně, 1 lžíci barevného pepře, sůl, 1 lžíci strouhanky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci nasekané petrželky

Postup: Maso opláchněte a důkladně osušte papírovými ubrousky. Pak pořádně ze všech stran osolte a potřete olejem. Pepř dejte do hmoždíře a roztlučte ho. Přidejte k němu strouhanku, sůl, nasekanou petrželku a vše promíchejte.

Maso na pánvi opečte ze všech stran, aby se zatáhlo a při pečení pak nepustilo šťávu. Vložte do pekáčku, navrch masa dejte vrstvu pepřové směsi a pečte dozlatova asi hodinku a půl v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia. Podávejte s chlebem a hořčicí nebo s bramborovou kaší.

Tip: Do směsi na krustu můžete přidat i aromatičtější bylinky, stroužek česneku nebo lžíci parmazánu.

Připravujete rádi pečínky? Pak vás možná zaujmou i naše tipy na masíčka připravená na pivu nebo fantastický dokřupava vypečený bůček!

Reklama

Načítám