Hlavní obsah

Veronika Freimanová slaví 65. narozeniny. Co o ní víte?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jednou z nejhezčích českých hereček. Držitelka dvou cen TýTý, Veronika Freimanová, je na roztrhání. Natáčí filmy, hraje v divadle, v soukromí je babičkou na plný úvazek. Role, které dostává, si užívá a těší se na další herecké příležitosti.

Článek

Charismatická Veronika Freimanová slaví 24. září 65. narozeniny. V mládí se objevila v černobílém seriálu Kamarádi (1969–1973), následovaly role princezen, například v pohádce O chudém královstvíčku (1979), O Ptáku Ohniváku (1980) nebo Potrhlá Andula (1982). Známá je také díky komediím Půl domu bez ženicha (1980) nebo Nefňukej, veverko! (1988).

Na kontě má řadu televizních inscenací a divadelních přestavení, dodnes ji můžete vídat v jejím mateřském Divadle Bez Zábradlí. Je dvakrát vdaná, první manželství se známým režisérem se po třiceti letech rozpadlo, svou druhou životní lásku potkala v roce 2010 a o tři roky později se za jihočeského architekta provdala. A co o nestárnoucí herečce víte vy? Udělejte si náš kvíz.

1. Veronika Freimanová nikdy neměla ambice stát se herečkou, radši se zájmem navštěvovala hodiny:
2. Jako patnáctiletá nastoupila a účinkovala v divadle s názvem:
3. Během studií na Státní konzervatoři v Praze získala v roce 1973 roli ve snímku Karla Kachyni (†79) a poprvé stanula před filmovou kamerou ve filmu s názvem:
4. Hereckou kariéru zahájila v pražském Činoherním klubu. Na konzervatoři si ji vybral režisér Jiří Macháček (†68), jako záskok ji obsadil do představení Ten, který dostává políčky. Jakou roli si zahrála?
5. Do širšího povědomí se dostala v roce 1982 v komedii Karla Smyczka (70) s názvem Sněženky a Machři. Jakou roli zde ztvárnila?
6. V roce 2004 ji obsadil režisér Karel Janák (49) do úspěšné komedie, kde hrála matku jednoho z hlavních protagonistů v podání Vojtěcha Kotka (32). Jak se film jmenuje?
7. Za roli Jany Dvořákové získala roku 2010 cenu TýTý. O jaký seriál šlo?
8. Se svým prvním manželem, s nímž má dcery Terezu (33) a Markétu (26), se rozvedla po třiceti letech v roce 2008. Jak se jmenuje?
9. Do kin právě vstoupila pohádka Princezna zakletá v čase (2020), kde si Veronika Freimanová zahrála:
10. Jakému hobby se Veronika Freimanová ve volných chvílích věnuje?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Související témata:

Načítám