Hlavní obsah

Veronika Žilková: Hodinový manžel všechno ví

Foto: Mona Martinů

Také vás někdy napadlo zavolat na pomoc hodinového manžela?Foto: Mona Martinů

Reklama

Vstupní dveře bez přiražení kolenem nejdou pořádně zavřít, v předsíni kape radiátor, v koupelně děti utrhly sprchu a soustavně padá hubice od vanové baterie... Znáte to?

Článek

V garáži přestal fungovat motorek od vrat a ta se musí zvedat ručně, zábradlí u schodiště drží na posledním šroubu, v pokoji odešly v lustru žárovky (kam, nikdo neví), na záchodě taky, prkýnko ruplo... V tiskárně došla barva, u prádelníku ulítlo držadlo, v koupelně madlo na ručníky a v kuchyni ucha u hrnce a papiňák kape...

Že máte doma stejný seznam? No a co s tím, milé ženy, budeme dělat?

Jistě se v diskusi objeví spousta těch, které doma prostě řeknou „miláčku, oprav to,“ a on do půl hodiny a s úsměvem všechno spraví. Nic si z toho nedělejte, to tam píšou ženy, které se dělají hezčí, než jsou. My, co si nelžeme do kapsy, víme, že tak to v životě nechodí.

Na zastávce visí inzerát hodinový manžel. Co mu zavolat? Taky se obáváte, že bude reagovat jako ten „náš manžel“, a ještě mu za to budete muset zaplatit?

Už ho slyším:

  • Cože, dveře? Kdybyste s nimi nemlátili, tak se nerozbijou.
  • Cože, utrhly sprchu? A nepřerostly vám ty dětičky trochu přes hlavu?
  • Žárovku vyměním, ale máte novou? Nemáte? A to tam mám dát snad svíčku?
  • Madlo ulítlo? To tam nesmíte věšet tolik ručníků, víme?!
  • Kape radiátor? Tak to sežeňte topenáře a připravte si zbytečné 3000 na nový radiátor.

Bojím se, že hodinový manžel nám hodinu bude jen vyprávět, co všechno děláme špatně...

Tento smutný příběh nemá řešení, a než jsem ho dopsala, spálil se mi velký pekáč skvělých šunkafleků, na který jsem během výčtu oprav a mrzutostí zapomněla... To znáte taky? A co s tím?

Víte co? Vezměme si bundu a jděme se do parku projít. Budeme jen tak vyhlížet jaro. Přece nejsme oslové, aby nás umořilo stokrát nic.

Reklama

Načítám