Hlavní obsah

Větší rebelka než Meghan! Která princezna porušuje pravidla?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do nedávna se jako o největší rebelce královské rodiny mluvilo o novopečené vévodkyni Meghan (36). Teď se ale zdá být téměř ztělesněním pokory. Je tu totiž ještě jedna žena, která královský protokol porušuje takřka neustále a nikdo se nad tím nepozastavuje. Je to princezna Eugenie (28).

Článek

Možná má rebelství v krvi po své matce Sarah Ferguson (58). Nebo jen nebere tak vážně svoji modrou krev, vždyť na jejích bedrech neleží taková tíha zodpovědnosti, jako třeba na bedrech jejího bratrance, prince Williama (36). Zatímco on je v pořadí druhý následník královského trůnu, Eugenie (28) je až devátá.

Eugenie má normální civilní zaměstnání – pracuje v galerii. Umění ji bavilo od malička, ale věděla, že je spíše teoretik než praktik. Chodí na večírky, má svůj Instagram a ani, co se týče módy, příliš nedbá protokolu. Spolu se svojí sestrou, princeznou Beatrice (29), se snaží žít co nejnormálnější život. Jejich otec, princ Andrew (58), by si přitom přál, aby se obě dvě více angažovaly v akcích spojených s královskou rodinou.

Táta princ na Instagramu

Zatímco vévodkyně Meghan musela svůj instagramový účet zrušit, princezna Eugenie si jej naopak v březnu letošního roku založila. Jako jediná z královské rodiny má svůj osobní profil. Stejně tak by si jej mohla ale založit i její starší sestra, princezna Beatrice (29). Mají totiž jiný královský status než jejich bratranci a jejich ženy. Královna by zajisté byla raději, kdyby se její vnučka těchto moderních trendů zdržela, nicméně zakázat jí to asi nemůže. Když ale nedávno sdílela fotografii svého otce v soukromých prostorách Buckinghamského paláce, vzbudilo to diskuzi, zda to už nebylo za hranou.

Foto: Profimedia.cz

Na svém Instagramu sdílela princezna Eugenie také oficiální zásnubní fotografii s Jamesem Brooksbankem (32), se kterým chodí už sedm letFoto: Profimedia.cz

Žádné silonky

Největší rebelka je v oblasti módy. Jako kdyby z duše nenáviděla silonky (a my jí rozumíme!), nikdy si je nebere, ačkoliv královský protokol nakazuje všem ženám, že je nosit musí. A to za jakýchkoliv okolností, bez ohledu na to, kolik je venku stupňů. Meghan si to už netroufne – když si silonky nevzala při oficiálním oznámení zasnoubení, dostala pořádně za uši a od té doby si dává pozor.

Foto: Profimedia.cz

Na svatbě prince Harryho a Meghan Markle zvolila světle modré šaty, které byly nevhodně krátké, a navíc si k nim nevzala silonky Foto: Profimedia.cz

Proklatě krátké sukně

U nohou princezny Eugenie se ještě trochu zdržíme. Dalším módním pravidlem, které by měly dodržovat všechny ženy královské rodiny, je délka sukní. Nikdy by neměly sahat nad kolena. Většina z nich se to snaží dodržovat, a i když to občas některé „ujede“ (dokonce i dokonalé vévodkyni Kate!), jde spíše o výjimečné situace. To princezna se s tím tolik nežinýruje a svá kolena ukazuje bez ostychu téměř při každé příležitosti.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Eugenie má v šatníku spousty krátkých šatů, které s oblibou nosí Foto: Profimedia.cz

Nepříliš střídmé líčení

Napadlo vás někdy, proč vévodkyně Kate, nebo teď i vévodkyně Meghan nemají nikdy žádné výraznější líčení? Možná je to proto, že to není jejich styl, ale hlavním důvodem je zajisté i fakt, že královský protokol nařizuje ženám líčit se tak, aby to působilo co nejpřirozeněji. Princezna Eugenie si s tím moc hlavu neláme a klidně vyjde s rudými rty. A ne, že by jí to neslušelo! Stejně tak neuvidíte na Kate nikdy barevný lak na nehtech, zatímco princezna ráda používá jak bezbarvý, tak i červený nebo fialový.

Foto: Profimedia.cz

Podle protokolu by se ženy v královské rodině neměly líčit příliš výrazně. Princezna Eugenie to často porušuje linkami a rudou rtěnkouFoto: Profimedia.cz

Odhalení

Skoro to vypadá, jako kdyby se princezna Eugenie rozhodla porušit všechna módní pravidla, která královský protokol zavazuje dodržovat. Ačkoliv u žen v královské rodině vidíte spíše stojáčky ke krku, ona dává přednost šatům trochu rozvernějším. V létě pak dá celému dekoltu vyniknout i tím, že si vybere šaty, které odhalují ramena. A to vše vždy s takovou samozřejmostí a úsměvem, že jí to snad nikdo z královské rodiny ani nemůže mít za zlé.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Eugenie klidně nosí odhalená ramena. Kromě toho mají členové královské rodiny černou barvu zakázanou, pokud nejde o pietní akce či pohřbyFoto: Profimedia.cz

Líbí se vám princezna Eugenie?

Reklama

Načítám