Hlavní obsah

Nalepovací nehty: Zvládnete to samy!

Foto: Thinkstock

Nalepovací nehty můžete koupit už ozdobenéFoto: Thinkstock

Reklama

Že vás příroda neobdarovala krásnými nehty? A nastala výjimečná situace jako svatba nebo důležitý večírek, kdy zatoužíte vypadat bezchybně od hlavy až k patě? Ve videu vám ukážeme, jak během chvilky docílit krásných a perfektních nehtů, a to vše v pohodlí domova.

Článek

Nechcete pravidelně utrácet za prodlužování nehtů různými materiály, ale potřebujete právě teď vypadat dokonale? Co s tím? Nejrychlejší variantou je buď klasická manikúra, kterou jsme vás učili v článku 10 kroků k dokonalým nehtům, nebo jednorázové nalepovací nehty.

Podrobný návod, jak si správně nehty nalepit, aby vydržely tolik, co výrobci slibují, najdete na videu zde:

Důležité informace

Jednorázové nalepovací nehty nejsou určeny k pravidelnému nošení, ale pro výjimečné příležitosti skvěle poslouží. Jejich nespornou výhodou je, že se s nimi snadno manipuluje, takže si je zvládnete nalepit samy doma za pár desítek minut. Odpadá tedy návštěva manikérky a přijatelná je i cena, která se pohybuje kolem stokoruny včetně již hotového designu, přičemž škála barev i vzorů se naštěstí neustále rozrůstá. Výrazně se zlepšila i kvalita lepidel, jež jsou součástí balení. Nemusíte se tedy bát, že by se vám nehet hned odloupl. Současné kvalitní jednorázové nehty vydrží i tři týdny, takže si parády užijete mnohem déle. Přesto je potřeba naučit se s nimi správně a opatrně manipulovat, což bývá největší problém. Ty z vás, které nosí prodloužené nehty, vědí, o čem je řeč.

Foto: Zbyněk Prokop

Můžete dozdobit podle svého vkusuFoto: Zbyněk Prokop

Postup při nalepování

  1. Přírodní nehty je třeba nejprve zkrátit a odmastit. Ke zkrácení použijte nůžky na nehty a k odmaštění odlakovač bez acetonu, který je tolik nezatěžuje.
  2. Stejně jako při manikúře - jsou-li potřeba zatlačit přerostlé či přichycené kůžičky u lůžka nehtu, udělejte to. K tomu se používá speciální tyčinka, nejlépe s gumovým koncem. Nehty po zatlačení kůžiček pomaleji odrůstají. Pokud to jde ztuha, pomozte si změkčovačem kůžiček v tužce. Prodává se běžně v drogerii.
  3. Pak vyberte umělé nehty, které odpovídají velikosti vašich přirozených. V případě, že vám velikost nesedí, najděte si nejbližší větší, jež je třeba mírně pilníkem obrousit. Lepší než pilník v sadě je profesionální s vyšší hrubostí. Opět seženete v drogerii. (Kovový není vhodný.)
  4. Naneste lepidlo po celé délce umělého nehtu. Opřete jeho hranu o konec kůžičky (nehtové lůžko) a přitlačte k přírodnímu nehtu. Snažte se, aby při lepení mezi nimi nevznikla vzduchová bublina. Chvilku podržte a pak pokračujte na dalším prstu.
  5. Pokud vám délka umělých nehtů nevyhovuje, můžete ji pilníkem zkrátit stejně jako upravit jejich tvar nebo design. Na závěr si je můžete i dozdobit dle vlastní fantazie či vzoru šatů apod.
  6. Nezapomeňte nakonec ošetřit i nehtové lůžko a kůžičky speciálním olejem. Celý proces trvá zhruba třicet minut a pak můžete hned vyrazit do společnosti!

Když doslouží

Jak bylo řečeno, jednorázové nehty vydrží déle než jeden den. V případě, že se vám nějaký časem odloupne, stačí ho jednoduše dolepit. V setu se s tím počítá a jsou tam nehty navíc. Jestliže je chcete již sundat, pořiďte si odlakovač s acetonem. Jemně vatičkou přejíždějte po umělém nehtu. Ten následně uvolní lepidlo a pak jde lehce odstranit. V žádném případě umělé nehty nestrhávejte, mohlo by dojít k porušení těch přírodních. Ještě jedno upozornění: U všech kvalitních jednorázových nehtů je přesný návod, jak s nimi zacházet při nandání i při sundání. Nebudete-li si jistá, stačí se jím řídit.

Tak a teď už hurá do víru zábavy!

Reklama

Související témata:

Načítám