Hlavní obsah

VIDEO: Trénink sexu. Podívejte se!

Foto: Thinkstock

Zatočte s nudou a nechte se véstFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nudíte se v posteli? Máte problémy s dosažením orgasmu? Jste s partnerem už dlouho a rády byste oživily stereotypní prožitky? Nejen tyto, ale i jiné problémy sužující váš sexuální život pomůže vyřešit sexkouč!

Článek

Kdo je sexkouč?

Pojem „sexkouč“ je v Čechách spíš neznámý a sexkoučink je zatím oborem „v plenkách“ (první oficiální sexkouč, resp. sexkoučka, byl zaregistrován v roce 2007). I když uslyšíte toto slovo poprvé, bude vám jasné, že se bude týkat sexu. Jak ale konkrétně? Jedná se o druh poradenství v rámci zlepšování kvality sexuálního života. Společně se sexkoučem se snažíte najít vlastní cestu k orgasmu, probudit zapomenutou vášeň ve vztahu nebo třeba najít bod G. Hledáte způsoby, jak obohatit váš intimní život. Také se učíte, jak beze studu vyjadřovat své představy a přání a jak se cítit skvěle ve svém vlastním těle.

Sexkouč a sexuolog. Jaký je rozdíl?

Rozdíl mezi sexuální terapií a sexkoučinkem je hlavně v přístupu. Sexuolog převážně léčí, např. neplodnost, hormonální poruchy, deviace. Zato sexkouč pomáhá s rozvojem sexuálního života a sexuality. Klient/ka je tedy zdravotně v zásadě v pořádku. Sexkouč se vás prostě snaží naučit, jak překonávat překážky na cestě ke spokojenému sexuálnímu životu. A že jich, zvláště u žen, nebývá málo. A ještě jeden velký rozdíl! Při návštěvě sexkouče vás namísto sterilní ordinace a bílého pláště čeká hezký ateliér s decentním osvětlením, svíčkami a hudbou, jež se snaží navodit příjemnou atmosféru. Nic vulgárního. Sexkoučink není žádná nová forma erotických služeb!

Na to, co je sexkoučink a jak probíhají jednotlivá sezení, jsme se zeptali Julie Gaiy Poupětové, první sexkoučky v České republice. Na video se podívejte zde:

Jak koučování probíhá

Kurzy probíhají převážně individuálně, ale už nejsou výjimkou i páry jakékoliv orientace. Přestože se jedná o opravdu intimní a velmi soukromé informace, nemusíte mít strach. Vše je naprosto důvěrné. Před prvním sezením si přečtete znění smlouvy, která zajišťuje naprostou diskrétnost. Také se seznámíte s mezinárodním Etickým kodexem, podle kterého by měl každý kvalifikovaný sexkouč pracovat. Rozhodně se jím drží první sexkoučka v České republice, Julie Gaia Poupětová.

Po letech domácí úkol?

Pokud chcete zlepšit svůj intimní život, překonáte stud a rozhodnete se využít znalostí a schopností sexkouče, čeká vás několik schůzek. Délka spolupráce se samozřejmě liší podle potřeb a rozsahu problému daného klienta. Jednotlivá sezení zahrnují nejrůznější aktivity, dokonce vás čekají i domácí úkoly! Převážně procvičování či učení se dané techniky v době mezi jednotlivými sezeními.

Udělá z muže dokonalého milence!

Podle statistik podvádí své muže přes 50 %  žen. Nejčastějším důvodem bývá nuda v posteli. Jen málo partnerů disponuje dostatečnými informacemi o ženské anatomii na to, aby věděli „kam sáhnout“. Pokud nemůže žena dosáhnout orgasmu či ho nebude mít pravidelně, bude s největší pravděpodobností podvádět. Chcete-li se této situaci vyhnout, doporučte příteli či manželovi, aby si nechal od sexkouče „pár fíglů“ poradit. Není na škodu znát různé techniky stimulace žen, vědět, kdy a jak se ženy dotknout, aby ji to bavilo.

Patříte-li do té poměrně velmi početné skupiny žen nespokojených s vlastním sexuálním životem, může být pro vás řešením právě sexkoučink. Pokud překonáte stud a zažité konvence, může být váš erotický a intimní život lepší už za pár týdnů. A jak určitě sama víte, budete-li spokojená a uspokojená, celý svět se hned bude zdát lepší.

Reklama

Související témata:

Načítám