Hlavní obsah

Vítězka Lucie: 24 kilo nadváhy 4

Foto: Andrea Medňanská

Lucii se teď váha zastavilaFoto: Andrea Medňanská

Reklama

4. díl - Snaží se a jde jí to. I když teď jí její hubnoucí plány hatí menstruace. Ta totiž, jak už určitě víte, zastavuje hubnutí. Ba co víc - váha může jít nahoru, a to i o několik kilogramů. A přesně to se stalo i naší vítězce Lucii.

Článek

„Ach jo. A já se tak na tu váhu těšila. Všechno dodržuji podle toho, jak mi mé dietní poradkyně v Dietboxu předepsaly a poradily. A najednou mi váha stojí," stěžuje si mi Lucka. Já ji ale vzápětí uklidňuji, protože jak už vím, menzes je prostě prevít a hubnutí na těch několik dní zastaví. „Je to tím, že tělo si začne schraňovat vodu, v žádném případě to není tím, že by se v těle zmnožil tuk," vysvětluje zakladatelka Dietboxu Kateřina Maresová.

Tak kolik?

Mladé mamince tedy váha aktuálně ukazuje 84,5 kilogramu. „Je to děs, ale doufám, že už za týden to bude lepší," hodnotí hubnoucí vítězka tuto realitu. Za poslední týden navíc ani nechodila moc cvičit. Nejprve byla nemocná její roční dcerka (první rok slavila v úterý) a pak onemocněl trenér Michal Šubr. „Doufám, že už co nejdřív zase vyrazíme, hrozně mi to chybí," přiznává Lucie a slibuje, že do té doby bude cvičit alespoň doma. „Jinak by se ze mě totiž stal zase pecivál a to v žádném případě nechci," směje se a dodává, že pokud to bude přece jen trochu možné, už zítra na cvičení i plavání vyrazí. Jinak co se týče pohybu, zatím Lucii nejvíce oslovil bodystyling, po kterém se prý cítí hrozně dobře. „Po cvičení pak víte o každém svalu v těle a o to tady přece jde!"

Foto: archiv L. Kýnové

Lucie doma poctivě cvičíFoto: archiv L. Kýnové

Aerobik není nuda

Na to, že Lucka cvičila aerobik zatím asi jen desetkrát v životě a má podle svých slov naprostý hudební hluch, nevede si podle trenéra Michala Šubra nejhůř. „Lucka má plán na celý týden a poctivě navštěvuje cvičební hodiny. Ovšem abych zase tolik nechválil - vyhýbá se posilovně a určitým aerobním hodinám," zvedá varovně prst trenér Michal. Přesto je důležité, že Lucie jeho rady ve většině poslouchá, dodržuje a do fitness centra opravdu chodí, cvičí a pracuje na sobě. Ostatně její váhový úbytek mluví za vše!

Není všechno paráda...

A jaký má z toho všeho Lucka pocit? „Cvičení mě baví, ale vykopat se z domu je pro mě za trest. Emča nesnáší oblékání zimního šatstva a mě to vždycky odrovná. Pak ještě ta hodina cesty s přestupy a ne vždy bezbariérové přístupy do metra. Když jsou okolo ochotní lidé, je to super. Těch necelých 20 kg (kočárek, Emča, zimní výbava) se rozloží mezi dva lidi. Ale když tam nikdo není, je to děs. Tahám to sama, docela se to pronese a taky hrozí riziko pádu, obzvlášť po schodech dolů," vypočítává Lucie a dodává: „Touto cestou bych ale chtěla moc poděkovat ochotným spolucestujícím, kteří pomáhají maminkám s kočárky. Ani si nedovede představit, jak nám to cestování zpříjemníte," uzavírá.

Reklama

Související témata:

Načítám