Hlavní obsah

Vítězka Lucie: 24 kilo nadváhy 1

Foto: Andrea Medňanská

Jsou témata, o kterých se Lucie bavit nechtěla...Foto: Andrea Medňanská

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

1. díl - Byla jednou z mnoha, která se přihlásila do naší velké hubnoucí soutěže. Tedy přesněji řečeno, byla 478. z vás, která poslala svůj e-mail s přihláškou. Tehdy ještě měla 28 kg navíc. Ale už samotná přihláška do soutěže ji motivovala tak, že začala sama hubnout a za měsíc dala čtyři kila dolů.

Článek

„Ne, to je nějaký vtip, to není možné," říká téměř v šoku Lucie Kýnová, když jí volám, že právě ona se stala tou šťastnou, která bude moci měsíc hubnout s Dietboxy. Najednou velká odmlka. „Haló, jste tam?" ptám se napjatě. „Lucie, to není vtip, vy jste ta šťastná, která si bude užívat měsíc toho příjemného hubnutí." Odpovědí je mi pláč. „Víte, já opravdu ještě nikdy nic nevyhrála. Tohle je úplně poprvé. Vůbec nevím, co mám říct," odpovídá nesměle. „Zatím nemusíte říkat nic. Chci po vás teď jen jedno jediné slůvko. Jdete do toho s námi, nebo ne?" Pak mi najednou zadrnčí v uchu, když se z druhé strany telefonu ozve hlasité „ANOOOO"!

Nesnadný život

Lucie Kýnová se narodila před 25 lety v Brně. „Byla jsem hubené dítě. Sice jsem měla sklony tloustnout a jedno období jsem dokonce byla hodně tlustá, ale vždycky to šlo nějak dolů," popisuje Lucie své dětství. „Dokonce jsem na základní škole dělala moderní gymnastiku a zastupovala jsem školu i na závodech v atletice. Odtud mám dodnes schovanou bramborovou medaili," směje se a přiznává, že diety vlastně nikdy nedržela. „Když se objevila nějaká kila navíc, omezila jsem se v jídle, začala jsem více sportovat a ono to ze mě zase nějak spadlo." V Brně žila až do svých 19 let. Jenže pak rodinu postihla tragická událost (o které nechce dodnes mluvit) a rozhodla se, že to v moravské metropoli zabalí a přestěhuje se do Prahy.

Foto: Andrea Medňanská

Lucie Kýnová začne hubnout s námi - a co vy?Foto: Andrea Medňanská

Kancelář byla past

V hlavním městě nastoupila do práce jako provozní pro maloobchodní síť. „Byla to moc příjemná práce a já ji milovala," přiznává. „Jenže jsem se najednou přestala hýbat, většinu pracovní doby proseděla v kanceláři a k tomu si připočtěte ještě nezdravé jídlo. To se někde zaručeně muselo projevit." Část svých kil navíc přisuzovala Lucie i hormonální antikoncepci, a tak ji vysadila s cílem zhubnout. Jenže místo hubnutí přišel rozchod s přítelem a zjištění, že je těhotná. „V té chvíli jsem se vykašlala na všechna předsevzetí a jedla jsem, co si tělo poručilo," klopí oči a říká, že se jí o tom nechce ani mluvit. Sušenky, čokolády, uzené, tučné pečivo... A vše navíc nepravidelně.

Šok po porodu

Rodit šla Lucie před necelým rokem s rovnými 110 kilogramy. A radost z narození dcerky Emičky pak vystřídal šok, když si po příchodu z porodnice stoupla na váhu a ta jí ukázala 96 kg. Další čtyři kila pak dala dolů při kojení. Ovšem, jak sama přiznává - naprostým zázrakem. „Hlídala jsem se pouze v tom, abych nesnědla něco nadýmavého. Jinak jsem se sladkostem ani jiným pochutinám příliš nevyhýbala." Už byla zoufalá a nevěděla, jak kancelářské a těhotenské špíčky shodit. A přesně v té chvíli se objevila naše nabídka na přihlášení se do soutěže. „Neváhala jsem ani minutu. Navíc Moničiny deníčky a hubnoucí články mě motivovaly natolik, že jsem se rozhodla okamžitě se sebou začít něco dělat. A od té doby mám už další čtyři kila dole. Včera jsem se vážila, objevilo se mi tam 88 kilo!" A cíl? „Chci mít opět svých 64 kilogramů!"

Reklama

Související témata:

Načítám