Hlavní obsah

Vítězka Lucie: Kontrola po měsíci

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zelenina je při hubnutí základFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

6. díl - Měsíc utekl jako voda, a tak jsme se vydali k vítězce naší velké hubnoucí soutěže s Dietboxy Lucii Kýnové. Copak jí asi ukazuje váha? Nebo ji nakonec přepraly chutě na sladkosti a dieta šla stranou? Uvidíme...

Článek

A vzhledem k tomu, že šlo o opravdu velkou soutěž, zaslouží si malou rekapitulaci. Pětadvacetiletá maminka roční Emičky se přihlásila, protože toužila shodit kila nabraná v těhotenství. Odborné konzultantky Dietboxu ji vybraly jako ideální vítězku. A Lucie se do výhry skutečně „zakousla" a dokázala všem, že se stala vítězkou oprávněně. Nejprve se stravovala s Dietboxy, pak začala jíst podle svého hubnoucího plánu a podle rad, které jí naordinoval ing. Petr Havlíček. A začala cvičit. Kila pak letěla dolů přímo raketovou rychlostí.

Sladké kulatiny

Přesně po měsíci od ukončení soutěže se mladá maminka vydala opět k ing. Petru Havlíčkovi na kontrolu, aby zjistila, jak je na tom a jestli její dietní plán opravdu funguje, jak má. „Byla jsem strašně nervózní. Ne kvůli tomu, že se o tom bude psát. Ale hlavně kvůli sobě. Hrozně moc toužím být opět štíhlá jako dřív," svěřila se. Neměla ovšem být proč nervózní. Váha jí totiž ukázala rovných 10 kilo dolů. Zatímco tedy soutěž startovala s 88 kg, dnes už má pouhých 78 kilogramů! Navíc během měsíce svého hubnutí ztratila Lucie 5,2 kg tělesného tuku. Aktuální stav je tedy 27,1 kg tukové hmoty. Lehce se hubnutí podepsalo i na hmotě svalové. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o úbytek pouze 1,3 kg, téměř za zmínku nestojí. „Pan Havlíček mi řekl, že výsledky jsou velmi dobré. Pokud prý budu makat dál jako doposud, je reálné dát do června dolů zbylých deset kilogramů. Ovšem přiznám se, že bych ráda shodila ještě o nějaké to deko víc. Tak snad to půjde," usmívá se.

Foto: archiv Lucie Kýnové

Lucie stále hubne, a co vy?Foto: archiv Lucie Kýnové

Svalová hmota

Aby Lucka dál neztrácela svalovou hmotu, ale pouze tuk, musí podle rad ing. Havlíčka mírně zvýšit přísun jídla. A to z toho důvodu, aby se svalová hmota měla z čeho tvořit a měla „z čeho žít". Jinak přiznává, že byla jak ona, tak i její výživový poradce z celkových výsledků velmi příjemně překvapeni a potěšeni.

Hubnoucí hříchy

V přátelském rozhovoru nad kávou jsem se z Lucky snažila vytáhnout alespoň nějaký hřích. A přiznala se! Během posledního měsíce jsem třikrát oslavovala dceřiny narozeniny. A to víte, to člověk i po nějakém tom dortíku sáhne," šeptá tiše. I když - vůbec nemusí. Protože ani tyto hříchy jí nezabránily v tom, aby hubla.

Jezte jako Lucka (varianty denního jídla)

  • Snídaně: chléb, tmavý rohlík, sýr, džem, zelenina
  • Dopolední svačina: müsli tyčinka, jogurt, ochucený kefír, ovoce
  • Oběd: Kuřecí nebo rybí maso, brambory, rýže
  • Odpolední svačina: zelenina nebo ovoce, rohlík, loupáček, jogurt
  • Večeře: těstoviny s masem, zeleninový salát, zeleninový obložený talíř se sýrem, pečivo
  • Lucie sní denně cca 5500-6500 kJ, což je ideální stav pro redukční dietu.

Reklama

Související témata:

Načítám