Hlavní obsah

Vpusťte leopardy do svého šatníku!

Foto: Mango

V leopardím to sluší i Scarlett JohanssonFoto: Mango

Reklama

Jsou pro vás zvířecí vzory synonymem pro bohaté „tetky“ v kožichách? Zapomeňte na předsudky a vrhněte se s námi do módní džungle! Takový správně dávkovaný leopard totiž může vypadat opravdu stylově! Naučte se, jak si ho ochočit, ať už je váš styl usedlejší nebo extravagantnější!

Článek

Leopardí a vůbec zvířecí vzory jako takové jsou snad nejdiskutabilnějším módním prvkem. Hranice mezi povedeným modelem a nevkusným kýčem je totiž dosti tenká a ne každému se podaří odhadnout tu správnou míru. Když se s nimi ale naučíte pracovat, vytvoříte skvělé nadčasové modely. Zvířecí vzory se totiž s pravidelností vrací na výsluní módy.

Na foto zleva: Dolce, Just Cavalli, Balmain

Chcete-li se do leoparda pustit, je důležité vzít v potaz, jaký máte styl. Také si dejte ruku na srdce a odpovězte sama sobě na otázku, jestli jste na módu až takový „profík", abyste si troufla na výraznější kombinace a hlavně jestli byste je dokázala unosit. Nenuťte se do ničeho, co je vám cizí, jen proto, že se to zrovna nosí. Nezapomeňte, že leopardí vzory přitahují pozornost, noste je proto na partiích, na které jste patřičně hrdá. Stydíte-li se za široké boky a větší zadeček, volte místo zvířecí sukně nějakou v tlumenějších barvách. Jste-li celkově dost silná, sáhněte spíše po kabelkách, lodičkách nebo doplňcích.

Styling pro začátečnice

Na foto: šátek Yves Saint Laurent, náramky Debenhams, boty Forever 21, kabát Debenhams, kalhoty GAP, kabát vpravo H, kalhoty Levis, čepice Miss Selfridge, rukavice Debenhams, hodinky Guess, boty H

Nejlépe se cítíte v džínech a tričku a jste celá nesvá, když jste středem pozornosti? Sáhněte jen po leopardích doplňcích. Pozor, i tady se ale dá leccos zkazit. Máte-li strach, že byste mohla sáhnout vedle, držte se jen jednoho doplňku. Pásek, šátek, kabelku nebo klidně i lodičky. Leopardi si nejlépe rozumí s jednoduchými barvami, jako jsou černá, bílá, béžová, hnědá, pěkně, ale divočeji vypadají s červenou. Když už byste chtěla za každou cenu míchat více doplňků, dbejte na to, aby k sobě leopardi vzájemně ladili.

Pokročilé "krotitelky"

Na foto: taška Mango, punčochy Falke, boty Bohoo.com, halenka Promod, sukně H, tričko H, džíny Topshop, taška JC. Penney, lak OPI, kozačky Humanic

Móda vás baví a nevadí vám, když jste takříkajíc vidět? Nebojte se jít do větší vzorované plochy, jako jsou trička, sukně, šaty nebo třeba kabátky. Leopardí kabát je ale výrazný sám o sobě, zapomeňte proto na to, že byste si k němu vzala ještě kabelku či další „nezbytnosti“. Abyste nešlápla vedle, nechte zbytek modelu co nejjednodušší – žádné další vzory nebo příliš divoké barvy. K tričku nebo sukni potom můžete přidat drobný doplněk, ale zvládnete to i bez něj. Místo doplňku můžete zkusit výrazně nalakované nehty.

Módní expertka

Na foto: prsten Forever 21, psaníčko Topshop, boty Pucci, svetřík Topshop, sukně Forever 21, punčochy Topshop, kardigen Republic, sukně Topshop, náramek Debenhams, taška Topshop, boty Humanic

Milujete kombinovat nekombinovatelné a to, že by si vás na ulici nikdo nevšimnul, je pro vás hotovou noční můrou? Sledujete-li módu, určitě víte, že s tím správným citem se dají kombinovat i vzory. Je-li pro vás oblékání hrou, zkuste leopardy zkombinovat třeba s puntíky, jako to provedli Dolce na přehlídce pro letošní podzim\zimu. Namixovat ale můžete i jiné vzory, fantazii se meze nekladou. Když už je ale mícháte, držte se jen dvou výrazných kousků a zbytek doplňte ideálně černou, vynechte doplňky a detaily na oblečení, jako jsou volánky. Kousky by měly být vzorované, ale jednoduché. Na párty můžete zkusit i další specialitku, nechte lehce vykukovat vrchní lem podprsenky nebo zvolte odvážný průhlednější vršek.

Tak co na ně říkáte? Zabydlí se šelmy i ve vašem šatníku?

Reklama

Související témata:

Načítám