Hlavní obsah

Vtipné historky plastických chirurgů: Zkřivte mi nos!

Foto: thinkstock

Proč nevyužít pomoci plastických chirurgů? Ale nepřehánějte to a mějte reálná přáníFoto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nic není nemožné! To si nejspíš myslí někteří klienti plastických chirurgů. A ačkoli většina lidí chápe, že z padesátiletého pána prostě nelze udělat Justina Biebera, setkávají se lékaři s takto kuriózními požadavky.

Článek

Údajně až patnáct procent klientů musí plastičtí chirurgové odmítnout, protože jejich představy jsou nesplnitelné! Konečně, posuďte sami a přečtěte si zážitky předních českých plastických chirurgů.

Udělejte mi z nosu Siónskou věž

Opravy křivých či příliš velkých nosů lékaře nijak z míry nevyvedou. Ale co když je to naopak? „Jednou za mnou přišla hezká dívka, která žádala, abych jí vytvořil velký a ohnutý nos. Navzdory mému přesvědčování, trvala na tom, že chce mít nos jako Siónskou věž,“ vzpomíná plastický chirurg Václav Poláček z Lékařského domu v Praze 7.

Nakonec dívčinu přání vyhověl, nos jí upravil dle jejích představ, ale po měsíci se nestačil divit. „Dívka byla po operaci se zakřivením nosu spokojená, přesto po měsíci přišla znovu a chtěla ho ještě více zdeformovat, aby byl ještě ošklivější. To už jsem ji ale odmítl,“ dodává Václav Poláček.

Foto: thinkstock

Po krásném rovném nose touží leckdo, ale jsou i tací, kteří ho chtějí zdeformovatFoto: thinkstock

Babička, co chtěla zářit na plovárně

Že si prsa nechají zvětšovat jen modelky nebo ženy s plochým hrudníkem? Omyl! „Přijímal jsem asi pětasedmdesátiletou babičku, která byla velmi hubená, shrbená, hrudník měla potažený kůží, ale již dříve absolvovala zvětšení prsů pomocí implantátů. Pod jejími tenkými tkáněmi to bylo jako dvě tvrdé boule. A tahle babička chtěla ještě větší implantáty, aby ty boule byly výraznější, když chodí v plavkách na plovárnu,“ směje se Libor Kment, zástupce vedoucího lékaře Kliniky plastické chirurgie Esthé.

Tip redakce:Babička z článku to sice trochu přehnala, ale jinak není na úpravách seniorů nic špatného. Je to jakýsi Nový trend: Do důchodu s plastikou!.

Chci být jako Justin Bieber

Na hodně úsměvný příběh si vzpomíná i lékař z Perfect Clinic Lukáš Frajer. „Není to tak dávno, co za mnou přišel pacient s fotkou zpěváka Justina Biebera s tím, že chce vypadat jako on. Jen dodávám, že zatímco Justinovi je tuším osmnáct, tomuto pánovi bylo zhruba padesát let. Pochopitelně jsem ho musel odmítnout,“ říká Lukáš Frajer.

Ostatně když se muži vrhnou do kolečka plastických operací obličeje, nebývají výsledky příliš lichotivé. A když se mistr tesař utne, mohou dopadnout třeba jako americký herec Mickey Rourke. Jak mu plastika zošklivila obličej? Podívejte se a epizodu z pořadu Plastiky celebrit televize Stream.cz!

V hlavní roli potravinářská fólie

Když do ordinace plastického chirurga Miroslava Krejči přišla hezká dáma středního věku, marně přemýšlel, co by tak chtěla vylepšit. „Vylíčila mi, že má problém se svou bradou. Z mého pohledu bylo esteticky vše v pořádku. Ona mi ale řekla, že má naprosto jasnou a konkrétní představu, jak by její brada měla po zákroku vypadat, a že jestli mi to nevadí, tak mi to ukáže,“ popisuje Miroslav Krejča z Kliniky GHC Praha.

Zvědavost zvítězila a on souhlasil. „Dáma z kabelky vytáhla kus potravinové fólie, přiložila si ji pod mírným tlakem na bradu a vítězoslavně mi ukázala bradu pod fólií ze všech světových stran s tím, že takhle by to mělo vypadat. Na chvíli jsem přemýšlel o tom, jak tam tu fólii přidělám, ale nic rozumného mě nenapadlo,“ pokračuje Miroslav Krejča. Nakonec se pokusil ženě vysvětlit, že má opravdu hezkou bradu a chirurgický zákrok je zbytečný. „Z mého postoje byla dost zklamaná, tak jsem ji v rámci usmíření ještě poslal pro názor k čelistnímu chirurgovi a ke kožařce. Tajně jsem doufal, že další dvě ujištění od odborníků a trocha make-upu jí pomohou být na světě šťastnější,“ zakončuje Miroslav Krejča.

Prsa dovnitř, prsa ven

Po babičce toužící po obřích implantátech měl lékař Libor Kment ještě jeden kuriózní zážitek týkající se operací prsů. Kupodivu tentokrát nešlo o ženu, ale o asi pětapadesátiletého muže s bříškem, co má rodinu a rád rybaří. „Byl to na pohled úplně normální chlap, ale byl transvestita, který si před patnácti lety nechal se svolením manželky voperovat do prsů implantáty. Nyní ale přišel, že si je chce nechat vyndat, protože to slíbil ženě. Že si ani nemůže na rybách sundat tričko, a když přijde k doktorovi, tak se na něj přijde podívat celé oddělení,“ vypráví Libor Kment.

Co tomu říkáte?

Načítám