Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Marinované paličky můžete péct také v pečícím papíru v troubě nebo je i s marinádou upéct v pekáčku. Marináda tak krásně zkaramelizuje.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks kuřecích paliček
  • 4 lžíce rajčatové passaty
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
    1
    6
  • 1 lžíce hořčice
    10
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1 ks cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z výše uvedených surovin kromě stehýnek si nejprve připravte v hlubší plastové misce marinádu a stehýnka do této směsi namočte dvě hodiny před grilováním (nejlépe v pokojové teplotě). 

02.

Připravte si alobalové čtverce ve dvou vrstvách. Na každý položte vždy dvě stehýnka (nebo tolik, kolik si jich přejete na jednu porci) a přidejte dvě až tři lžíce marinády. Alobal zabalte a stehýnka grilujte doměkka. 

03.

Před koncem grilování můžete alobal z horní strany otevřít a poté už podávejte s pečivem nebo pouze se zeleninovým salátem.

Načítám