Hlavní obsah

Vychytávka na doma: Super praktický pořadač do šuplíků vyrobíte za chvilku!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte vy nebo vaše děti občas problém udržet pořádek v šuplíku? Vyrobte si snadno a levně praktický organizér. Mrkněte na video a přesvědčte se, že tuhle vychytávku zvládne opravdu každý.

Článek

Základem celé výroby je pořídit správnou látku, která bude dostatečně pevná. My doporučujeme zakoupit v textilní galanterii filc nebo dárkovou dekorativní plsť o tloušťce 1 mm a šířce asi tak 40 cm. Na jeden pořadač si nechte odmotat zhruba 1,5 metru. Přesné rozměry se samozřejmě odvíjejí od toho, kolik pořadačů budete chtít vyrobit, jak velkých a do jak rozměrných zásuvek.

Látku máte? Pak už jen změřte výšku šuplíku – ta vám udá šířku pruhů, které z ní musíte nastříhat. My jsme nastříhali celkem 10 pruhů a slepili jsme je k sobě pomocí tavné pistole. Důležité je, abyste lepidlo nanášeli střídavě: nejprve na třech místech, tedy na krajích a uprostřed, a poté jen na dvou místech zhruba ve dvou třetinách pruhu. Tenhle jednoduchý postup jen opakujte, dokud nenalepíte poslední vrstvu látky. Přijde vám to trochu složité? Ale kdepak, pusťte si pro lepší přehled naše video a hned vám bude všechno jasné.

A jak udržujete pořádek v zásuvkách vy?

Reklama

Související témata:

Načítám