Hlavní obsah

Vychytávky v opalovacích krémech. Tónovací i 3 v 1

Foto: Nivea

Používání krémů s UV by se mělo stát samozřejmostíFoto: Nivea

Reklama

Že bychom bez krému s UV faktorem neměli dát v létě ani ránu, víme snad všichni. Přesto se ale spousta z nás s mazáním příliš „nemaže“. Ale to se letos změní! Máme pro vás vychytané přípravky na opalování, které jsou tak příjemné, že se k jejich používání rozhodně nebudete nutit.

Článek

Toto super letní téma jsme nakousli už minulý týden, kdy jsme uveřejnili test opalovacích přípravků. V něm se utkaly ty nejprodávanější výrobky a některé i překvapivě propadly! Neprošel ani ten váš? O důvod navíc, proč vsadit na některou z letošních novinek.

Než vám ale představíme vaše nové ochránce, nedá nám to nezopakovat několik faktů. Pro pořádek – pojmům jako zdravé nebo bezpečné opalování nevěřte. Riziku se vystavujete pokaždé, když si lehnete na deku. S vysokým ochranným faktorem ale samozřejmě nesrovnatelně nižšímu. Přesto byste to neměli s pobytem na slunci přehánět. Snědá pokožka se dá získat i jinými způsoby. Přečtěte si, jak si ji zařídit expres.

Liché jsou také představy, že se bez UV krémů obejdete. Pokud argumentujete tím, že se ani vaše babička nemazala, a přesto se nikdy nespálila, měli byste vědět, že ozonová vrstva, která vás chrání před ultrafialovým zářením, slábne, a sluníčko je tak mnohem agresivnější než před lety. Ochranný krém je zkrátka nutnost.

Olejíček jako spolehlivý bodyguard

Spousta žen vyměnila klasická hutná mléka za olejíčky ve spreji, které se snadno nanášejí a pokožku vyživí. Olejíčky ale měly donedávna jedno velké minus, byly k dostání jen s nízkou ochranou. Konečně se je ale zdařilo propojit s vysokým faktorem a vy se jimi můžete mazat, i když jste u moře. Garnier je vyzdvihl až na UV 30, Vichy dokonce na UV 40.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Garnier 219 kč, Vichy 450 KčFoto: Archiv firem

Opalovací krém se SPF 15, 30 i 50. V jednom!

Také na pláž nosíte několik lahviček, abyste použili slabší faktor na tělo, silnější na tvář (vrásek se bojíte jako čert kříže!) a nejvyšší faktor na vaše děti? Pořiďte si tuhle vychytávku od značky Sephora (590 Kč), která obsahuje rovnou tři různé krémy v jednom. Stačí pootočit uzávěrem.

Bojujte proti vráskám!

Samotné používání krémů s vysokým faktorem pomáhá předcházet vzniku vrásek a stejně tak i nevzhledných pigmentových skvrn. Co kdybychom vám ale řekli, že s tím správným krémem můžete stárnutí odolávat ještě tvrději? Pořiďte si péči Sun Vivo od Biothermu, DNAge od Nivey nebo krém Sunright Body od Nu Skin, obsahující výtažek z mořských řas. Ten zabraňuje ubývání kolagenu a elastinu v pokožce, a udržuje ji tak hebkou a mladistvou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Biotherm 750 Kč, Nivea 234 Kč, Sunright 618 KčFoto: archiv firem

Chráněná i bronzová

Mažete se nízkým faktorem, protože se bojíte, že s tím vyšším dosáhnete bronzu jen obtížně? Vyzkoušejte Photoderm Bronz od Biodermy, který díky speciálnímu složení urychluje tvorbu pigmentu. Stejnou službu vám udělá i přípravek s nemastným složením Protect od Nivey (289 Kč).

Žádná mastná pleť!

Jestli máte problémy s mastnější pletí nebo dokonce s akné, určitě víte, jak je těžké najít přípravek, který byste mohla použít na tvář, a nelesknout se jako zrcadlo. Photoderm AKN od Biodermy, zmatňující emulze od Eucerinu nebo ta od Vichy vás nenechá ve štychu!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vichy 450 Kč, Bioderma 450 kč, Eucerin 344 KčFoto: archiv firem

Pro alergiky

Komplikuje vám život sluneční alergie? Vyzkoušejte Gel na opalování proti sluneční alergii od Eucerinu (499 Kč). Čím je tak skvělý? Obsahuje přírodní antioxidant, který omezuje riziko vzniku alergie, a navíc vitamin E, který neutralizuje volné radikály. Je bez barviv a parfemace.

Ochrana s vůní

Hledáte krém, který nebude jen chránit, ale také bude příjemně vonět? Doporučujeme krémy nebo mlíčka od Dermacolu, které mají příjemnou květinově-ovocnou vůni. Obsahují navíc i máslo karité, které pokožku vyživí.

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Dermacol 160 Kč, 209 KčFoto: archiv firmy

Pro ty, které se necítí „nahoře bez“

Máte z představy, že byste vyrazila k vodě bez make-upu, panickou hrůzu? Vyzbrojte se ochranným krémem s lehkým zabarvením, který sjednotí odstín vaší pleti. My si nemůžeme vynachválit Tinted Cream Anthelios XL od La Roche-Posay (430 Kč). Je bez parfemace, parabenů a chrání vaši pleť na maximum.

Lehké jako pírko

Nemáte ráda hutné krémy, které se ne a ne vsáknout? Vsaďte na extra lehké textury přípravků Light and Silky od Garnier nebo na Extra lehké opalovací mléko od Eucerinu. Dáváte přednost sprejům? Potěší vás lehounká mlha Sunscreen Body Mist od Sephory.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Eucerin 395 Kč, Garnier 229 Kč, Sephora 380 KčFoto: archiv firem

Jste, co se týče opalovacích krémů, důsledná, nebo to občas „šulíte“? A který je váš favorit? Budeme se těšit na vaše názory a tipy!

Reklama

Související témata:

Načítám