Hlavní obsah

Vyčtěte povahu dítěte ze dne narození: Máte doma vzteklouna?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen měsíc, ale i samotný den narození vypovídá o lidech mnohé. Zjistěte, co přináší do vínku vašim dětem, když dnes mají mají svátek. Jsou vaše děti rození generálové, nebo spíš mírné ovečky?

Článek

Číslo dne narození je pro život každého člověka velmi důležité, protože ovlivňuje ledasco. Není jen součástí celkového součtu data narození, ze kterého lze získat životní číslo. Mnohé vypovídá i pouze samo o sobě. Co prozradí o vašem potomstvu?

První desítka

1 – Jedničky jsou děti, které se vychovávají samy. Umějí se o sebe odmalička postarat, jsou velmi nezávislé a samostatné. Nedělají jim problémy změny, nástup do školky bývá bezproblémový. Dokážou ale pěkně žárlit na sourozence a jsou to tak trošku sobečci.

2 – Dvojky vynikají společenskými dovednostmi, s každým se skamarádí a v kolektivu se ujímají role diplomata. Bývají opravdu hodné a chtějí rodičům pomoct a ulehčit. Mají však sklony k přecitlivělosti a často je rozpláče každá maličkost.

3 – Trojky mají plnou hlavu nápadů, které se nebojí realizovat. Neustále vyvádějí nové a nové skopičiny a ničeho se nebojí. Jejich nápady neznají mezí. Často se ale berou až příliš vážně a mají pocit, že jsou lepší než ostatní, a umějí to ostatním dětem dávat nevybíravě najevo.

4 – Na čtyřky je spoleh, budete v nich mít malé pomocníky. Nebojí se projevovat náklonnost a vždycky dodržují slovo, nelžou. Občas umějí být tak krutě upřímné, až to hraničí s hrubostí. Musíte je naučit, že některé věci se neříkají.

5 – Pětky se dokážou do každého vcítit a budou vás už od raného věku fascinovat a překvapovat vhledem. Jsou velmi otevřené a je jich všude plno, odmalička dokážou rodiče zabavit na celý den. Trpí náladovostí a často diskutují a hádají se, je potřeba jim opakovaně vymezovat jasné hranice.

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

„Trojky“ vždy vymýšlejí nějaké skopičinyFoto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

6 – Šestky jsou dobré dušičky, které rády pomohou každému, kdo o to požádá. Jsou nesmírně laskavé a vždycky se objeví ve správný čas na správném místě. Nejsou vůbec sobecké a dělí se i o své oblíbené pamlsky. Někdy mají sklony k zveličování a jejich pláč se často zvrhává v hysterické záchvaty.

7 – Sedmičky si všechno hodně berou a často si kladou za vinu věci, za které vůbec nemohou. Je třeba s nimi hodně komunikovat a hodně jim vysvětlovat. Mají tendence k přehnaně úzkostlivému, bázlivému chování, často se bojí a bez maminky neudělají ani krok.

8 – Osmičky jsou ohromně bystré, učení jim jde samo, nemají problém vypořádat se s jakoukoli látkou ve škole. Jsou ambiciózní a zapálené, konkrétnímu koníčku se dovedou věnovat na maximum. Umějí to být pěkní tvrdohlavci a často s lidmi kolem sebe, dětmi i dospělými, pěkně manipulují.

9 – Devítky bývají ohromně upřímné a bezelstné, což jim zůstává až do dospělosti. Jako děti jsou velmi kreativní a v jednom kuse něco vyrábějí a tvoří. Na věcech si dávají záležet. Bývají často trochu přepjaté a nervózní, je třeba je naučit věci si tolik nebrat a zvládat stres.

10 – Desítky jsou pěkně tvrdohlaví a hrdí pašáci. Nenechají si od nikoho radit, všechno chtějí zvládnout sami, a občas tak způsobí víc škody než užitku. Jsou neuvěřitelně zarputilé a tvrdohlavé, ale také šikovné. Mívají introvertní sklony.

Druhá desítka

11 – Odmalička si dokážou na svou stranu získat každého. Tyhle děti jsou neuvěřitelně charismatické a okouzlující. Často ale bývají v duši nejisté a je potřeba zapracovat na jejich sebevědomí.

12 – Dvanáctky na chvíli nepostojí, často bývají až hyperaktivní a první roky školy jsou pro ně většinou náročné, ačkoli jsou to děti chytré a kamarádské. Bývají chaotické a občas nespolehlivé, snadno zapomínají a je třeba zapracovat na jejich schopnosti organizovat si čas.

13 – Třináctky jsou ohromně zodpovědné bytosti, které odmalička chápou, že nejdřív je na řadě práce, pak zábava. Umějí být nesmírně inspirativní právě tím, jak svědomitě vše vykonávají. Je však třeba potlačovat jejich urážlivou povahu a také je zocelit, jsou to křehké květinky.

14 – Čtrnáctky nic nezaskočí, vědí si rady v každé situaci a velmi dobře zvládají i změny prostředí. Školka, škola, nic jim nedělá potíže. Jsou soutěživé, a když je správně motivujete, dosáhnou skvělých výsledků. Je třeba krotit jejich zbrklost, která je občas žene do nebezpečí.

15 – Tyto děti berou život jako velké dobrodružství a do všeho se odvážně vrhají po hlavě. Nic je nemůže zastavit. Rády se baví a vtipkují, což občas znamená kázeňské potíže. Jsou totiž také vzpurné a mají problém s autoritami, na tom je třeba zapracovat.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Narodilo se vaše dítě patnáctý den v měsíci? Pak se připravte na to, že nikdy nevynechá žádné dobrodružstvíFoto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

16 – Šestnáctky jsou velmi všímavé a často z nich od raného věku sálá jakási moudrost, která některé dospělé děsí. Žijí si trochu ve vlastním světě a mívají problém se svou „drzostí“– když si něco myslí, prostě to upřímně řeknou.

17 – Sedmnáctky jsou šikovné a zručné a daří se  jim všechno, na co sáhnou. Umějí být neuvěřitelně pracovité, ale je nutné je správně motivovat. Mají problémy se zvládáním vzteku, připravte se na pár velkolepých výstupů. Jsou to paličáci a je dobré vědět, jak se na ně musí.

18 – Jsou neobvykle ochotné a starostlivé, ideální starší sourozenci. Často dostávají na starost mladší děti, protože se o ně dokážou postarat. Bývají ale perfekcionistické. Aby se z vlastních nároků nezhroutily, je třeba jim vysvětlit, že ne vše musí být zcela dokonalé.

19 – Mají zdravé sebevědomí a realisticky odhadnou, na co mají a na co ne. Přirozeně podporují druhé, často se kamarádí s outsidery a pomáhají jim zapadnout. Ze sluníčka se ale snadno stane déšť, tyhle děti není těžké rozhodit.

20 – Dvacítky jsou velmi přemýšlivé, straní se velkých kolektivů a raději si hrají samy. Jsou jemné a delikátní, většinou bojácné a trpí sklony k depresím nebo obecně „blbým náladám“. Je třeba je zapojit do kolektivu, trochu je nutit, aby se začaly kamarádit.

Třetí desítka

21 – Jednadvacítky mají silného týmového ducha a často se věnují kolektivním sportům. Jsou skutečně tvořivé a rozvíjejí se i po kreativní stránce. Umějí být pěkně chamtivé – často se nechtějí dělit a kvůli tomu zvláště v mladém věku lžou.

22 – Velmi praktické bytůstky, které vás překvapí svou rozumností a rozhodností. Odmala jsou až neuvěřitelně vytrvalí a odhodlaní. Jak se tyhle děti do něčeho pustí, jdou si pro to – ať jsou to známky ve škole, nebo oblíbené chrastítko. Neumějí nechat věci jen tak být.

23 – Něžné a citlivé děti, které mají velkou fantazii a jsou mimořádně hravé. To jim může dělat problémy zvlášť při přechodu na základní školu. Bývají totiž nesoustředěné a nespolehlivé, dospívají až později a dlouho zůstávají dětinské.

24 – Čtyřiadvacítky rády dávají, přejí si, aby všichni měli stejně a na každého se dostalo – klidně kvůli tomu ošidí i samy sebe. Často si příliš berou výtky a neumí pracovat s kritikou. Chtějí být se všemi kamarádi, se všemi zadobře.

25 – Pětadvacítky jsou zvláště na děti neobvykle trpělivé a také způsobné. Jsou to ty děti, o jejichž skvělém vychování si šušká celé sousedství. Bojí se ale nových věcí, nechtějí zkoušet nic, co neznají, a to jim trošku dělá problém i při hledání kamarádů.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Děti, které se narodily 27. jsou zvídavéFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

26 – Velmi výrazné osobnosti, které brzy strhnou celý kolektiv na svou stranu. Ve skupině září a stávají se neohroženými baviči. Z davu vybočují rády, naopak jim dělá potíže zapadnout. Mají sklony k pyšnému jednání, kdy se cítí jako „něco víc“.

27 – Sedmadvacítky jsou velmi poctivé ve všem, co dělají, vždycky poslouchají dospělé a nelžou. Kromě toho jsou velmi zvídavé a většinou je baví škola i mimoškolní aktivity. Jsou to takové čisté duše, které je snadné zranit, všechno si hodně berou a vnímají jako svou chybu.

28 – Vřelé děti, které se ale s ničím nepářou – nabídnou přátelství, a když druhý nechce, nevadí. Najdou si jiné kamarády. Mají v sobě kopec života a energie, jsou velmi rázné. To se někdy přelévá do agresivní a konfliktní povahy, je u nich třeba pracovat se vztekem.

29 – Devětadvacítky jsou stydlivé, neumějí navazovat nová přátelství a občas potřebují trochu postrčit. Dlouho se drží maminky a někdy je nutné udělat radikální řez. Jsou vnímavé, takže stačí pořádně naznačit. A i když budou ublížené, pomůže jim to.

30 – Mají umělecké sklony a i když jsou v kolektivu často vnímány jako „divné“, umějí se s tím vypořádat po svém. Jsou kreativní a mají fantazie na rozdávání, často se ale brzy naučí vypočítavosti. Je třeba vést je k laskavosti, kterou v sobě přirozeně nemají.

31 – Stávají se přirozenými vůdci dětských partiček – uměj mluvit s ostatními dětmi, jsou charismatické a mají silnou dominantní povahu. Díky tomu zvláště v rodině dochází často ke konfliktům. Je třeba je naučit vytrvalosti, často odcházejí od rozdělané práce.

Tak jakého mrňouse máte doma vy?

Související témata:

Načítám