Hlavní obsah

Vylepšete si postavu přes víkend

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pohyb v přírodě pohladí i na dušiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Kdo by se po hektickém pracovním týdnu netěšil na víkend. Přes volné dny si odpočiňte, zrelaxujte své tělo a tentokrát třeba i zhubněte. S touto dietou můžete být už v pondělí ráno o dvě kila lehčí.

Článek

Lehnout si k televizi, zabořit se do pohovky, vychutnat si víno, mlsat bez výčitek a nechat duši putovat, kde se jí zlíbí... Cítíte tu pohodu? V této víkendové dietě je relaxace alfou i omegou. Studie totiž dokládají, že se daleko lépe hubne, když se nestresujeme, dostatečně spíme a jsme uvolněné.

Na pátek, sobotu a neděli jsme do jídelníčku zařadili lehké podzimní požitky (viz recepty). A jako bonus si dopřejte něco dobrého pro duši - procházku lesem, návštěvu sauny či hezký film. Po čem sáhnete a kam půjdete, pak už záleží jenom na vás. Ovšem nezapomeňte, že čím víc klidu si naordinujete, tím snáz budou kila mizet.

Pohyb neuškodí

Pokud chcete, aby šla kila dolů ještě rychleji, pak si zajděte třeba do fitness centra. Navíc tím vydáte více energie, zpevníte si postavu a ještě se při něm vyplavuje „hormon štěstí" - endorfin. Ideální je rovnoměrný pohyb při pulzu pod 130/min., tak se spálí nejvíce tuků. Během víkendu můžete vyzkoušet i jógu, popř. její variantu - powerjógu, která je intenzivnější a má sportovnější charakter.

Psychické hubnutí

Už jste někdy slyšeli o hubnutí autosugescí? Je to prosté - to, jak sami sebe vnímáme, ovlivňuje i pohled jiných lidí na nás. Pokud se cítíme tlustí a neforemní, bude nás tak vidět i naše okolí. Změňte tedy vnímání sama sebe. Představujte si sama sebe jako štíhlou, jak byste se chtěla oblékat, jaké aktivity podnikat. Nechte si vyrýt hmotnost, které chcete dosáhnout, na přívěšek nebo náramek, abyste ji měla neustále na očích. A ještě něco - víkendovou dietu neodkládejte až na příští víkend, začněte hned teď!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Víc pohybu - víc kil dolůFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Pátek

Snídaně Müsli s ořechy smíchejte se lžící bílého jogurtu a 100 ml netučného mléka. Oběd Houbová pánev na čerstvém rozmarýnu 150 g krůtích řízků nakrájejte na kostky, ½ cibule na malé kostičky. Osmahněte na oleji. ½ cukety, 60 g žampionů a 15 g oliv pokrájejte na malé kousky, přidejte k masu a cibuli a smažte. Přidejte 1 rajče, lžičku zakysané smetany, 60 ml vývaru a trochu pepře a přidejte do pánve. Okořeňte rozmarýnem. Večeře: 25 g rukoly a lžíci oliv nakrájejte na kousíčky. Rajče na plátky. Dvě lžíce feta sýru a kolečka cibule promíchejte s octem a olivovým olejem. Tip: Po večeři si dejte sklenku dobrého červeného vína.

Sobota

Snídaně 1 větší pomeranč a 2 kiwi oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Dejte na talíř, pokapejte lžičkou medu a lžící citronové šťávy. Oběd Plněná červená řepa 2 červené řepy předvařte 20 minut ve vodě. Cibuli nasekejte na kostičky, smíchejte ji s 50 g mletého masa a okořeňte pepřem a kmínem. Oloupejte červenou řepu, rozpůlte ji a lžící vydlabejte. Poté ji naplňte mletým masem. Dejte do pekáčku, přilijte 50 ml masového vývaru a pečte 20 minut na 200 stupňů. Podávejte se 150 g šťouchaných brambor. VečeřePlátek celozrnného chleba obložte křenem (koupeným ve skleničce) a 50 g uzeného pstruha. Podávejte se 100 g okurkovo-koprového salátu. Tip: Během dne se osvěžte banánovým mlékem se skořicí - 1 banán rozmixujte se 150 ml mléka a špetkou skořice.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Můžete i sklenku suchého vínaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Neděle

Snídaně 1 žitnou bulku rozpůlte a každou půlku potřete lžičkou čerstvého bylinkového sýra. Obložte plátky rajčete a plátkem krůtího salámu. Oběd Dýně s bramborami 750 g dýně nakrájejte na kousky a oloupejte. 2 - 3 uvařené brambory obalte v 10 dkg šunky. Obojí pak rozložte na plech, pokapejte olejem a okořeňte chilli a rozmarýnem. Při 200 stupních pečte 20 minut. Podávejte s bylinkovým tvarohem. Večeře½ cibule nakrájejte na kostičky a poduste na trošce oleje. Přilijte 200 ml tomatové šťávy, dochuťte. Přidejte bazalku a podávejte s chlebem. Tip: Honí vás mlsá? Udělejte si čokotvaroh se sušenkami - 100 g tvarohu promíchejte do krému a přidejte 2 rozdrobené čokoládové sušenky.

Reklama

Související témata:

Načítám