Hlavní obsah

Výstřik během vyvrcholení může zažít polovina žen. Jak na něj?

Foto: WAYHOME_studio, shutterstock.com

Měly jste někdy mokrý orgasmus?Foto: WAYHOME_studio, shutterstock.com

Reklama

Mokré vyvrcholení mohou někteří znát jen z filmů pro dospělé, ale mnoho žen i z vlastní zkušenosti. Je třeba se za něj stydět, nebo se spíše naučit, jak jej vyvolat?

Článek

Mnohé ženy ho napoprvé zažijí prostě náhodou. Při opravdu velkém vzrušení a hlavně totálním uvolnění mohou pozorovat, že buďto vystříknou, nebo z nich začne vytékat tekutina. Ve většině případů se polekají, že neudržely moč. Pokud se k tomu přidá ještě neinformovaný partner, může být i přes velkou slast, který takový orgasmus provází, zaděláno na komplex a problém…

Bála jsem se močení

„Užívala jsem si sex s novým milencem. Po letech nefunkčního a sexuálně neuspokojivého vztahu to byl ráj, byla jsem extrémně vzrušená a měla pocit, že mohu cokoliv. Odvázala jsem se natolik, že jsem zapomněla na svět. Můj milenec mě vzrušoval orálně i rukou, když tu se to stalo. Prostě jsem vystříkla, hrozně mě to polekalo, že jsem se pomočila. A bohužel, i onen asi ne tak zcela zkušený chlapec se lekl, cosi zablekotal a bylo po vzrušení. Už jsme se nikdy neviděli, styděla jsem se,“ popisuje Leona svůj zážitek.

Až později prý přišla na to, že na místo studu by měla cítit obrovský vděk, že právě ona tuto schopnost má.

Foto: Jacob_Lund, shutterstock.com

Pro intenzivnější prožitek vlhkého vyvrcholení je třeba postupná stimulaceFoto: Jacob_Lund, shutterstock.com

Manžel chce, abych ejakulovala...

Opakem nezkušených pánů, které výstřik poleká, jsou muži, které v pornu nalákaly ženy, jež na povel dokážou vystříknout na metry daleko, a totéž vyžadují u svých partnerek. „Manžel by tak rád se mnou výstřik, tedy ženskou ejakulaci, zažil, ale mně se to ještě nikdy nepovedlo, vlastně ani nevím, jak na to,“ svěřuje se Adéla, která je vdaná více než pět let.

Proč se stydět? Je to dar!

Vždy byste měly mít na paměti, že ženská ejakulace je dar, kterého zřejmě není úplně každá žena schopná, byť by byla sebevzrušenější a sebeuvolněnější, a také jde o něco, co příroda vymyslela speciálně pro dámy. Na rozdíl od mužské ejakulace totiž slouží jen a pouze pro blaho, nikoli pro rozmnožování.

A opravdu nejde o moč, i když při vyvolávání výstřiku mají mnohdy ženy pocit na močení, který musí poněkud přemáhat. Za výstřik mohou takzvané Skeneho žlázy, které jsou umístěny v horní části pochvy nedaleko močové trubice. Právě proto ženy tuto ejakulaci zaměňují za čůrání. Tekutina, která se ve žlázách tvoří, neobsahuje moč, ale lze ji připodobnit k tomu, co produkuje mužská předstojná žláza. O těchto žlázách se tak někdy hovoří jako o ženské prostatě.

Foto: PhotoMediaGroup, shutterstock.com

Foto: PhotoMediaGroup, shutterstock.com

Čajová lžička, ale i mnohem více

V okolí žláz najdete jednak mýtický bod G, ale nově se také hovoří o bodu „U“. Ten by měl zahrnovat jak vyústění močové trubice, tak ženskou prostatu a jeho stimulací prý lze také dosáhnout orgasmu. Jak je vidět, okolí ženských pohlavních orgánů je stále neprozkoumaným územím, které slibuje mnohé… Ženský výstřik může mít různý objem tekutiny, od čajové lžičky po několik lžic velkých, stejně jako u muže závisí také na frekvenci sexuálního styku.

Stáhněte a pak zatlačte…

Způsob dosažení takzvaného mokrého orgasmu není totožný, ale v lecčem se ženy shodují. Jednak je to naprostá uvolněnost, dále pak pomalu stupňované vzrušení, tedy nikoli prudká rychlovka. „Přítel mi pomalu stimuluje klitoris, při tom se snažím co nejvíce uvolnit, zároveň ale stahuji svaly pánevního dna. Je třeba vzrušení stupňovat pomalu a snažit se vydržet, i když se chce jakoby močit. Poté, co je orgasmus nevyhnutelný, trochu zatlačím… Takto absolvuji třeba tři výstřiky, pravda, dost mě to vyčerpá,“ uvádí dvaatřicetiletá Martina.

A rady má i sexuální koučka Julie Gaia Poupětová: „Žena by měla uvolňovat ty svaly, které používá při močení. Celý proces usnadňuje zapojení další části těla, klitorisu, prostřednictvím kterého se žena vzruší k orgasmu, nebo alespoň vzruší hodně. Právě spojení klitoridálního orgasmu a orgasmu z bodu G může mokré vyvrcholení vyvolat, i bez něho se jedná o velmi silný zážitek.“

„Pokud se žena pokouší ejakulovat jen kvůli muži, je velmi pravděpodobné, že se jí to vůbec nepodaří, popřípadě k tomu možná dojde, ale dané ženě to nepřinese příliš potěšení,“ říká na závěr sexuální koučka.

Zažily jste někdy mokrý orgasmus? Jak jste na něj reagovaly?

Reklama

Související témata:

Načítám