Hlavní obsah

Vyznáte se v nejlepších seriálech podle cen Emmy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriály se těší dlouhodobě obrovské popularitě a streamovací služby měly v době pandemie žně, protože lidé ocenili zábavný program na dlouhé lockdownové večery. A tak byly na letošní ceny Emmy nominovány samé pecky. Jak se v nich vyznáte?

Článek

Ceny Emmy, tedy nejvyšší americká televizní ocenění, byly pro tento rok rozdány. A protože mnohé nominované i vítězné seriály slaví úspěch také u českého publika, je tu malý kvíz. Zkusíte si, zda patříte mezi znalce současných seriálů?

1. Emmy ovládl seriál Koruna (vysílá se od roku 2016). Hlavní scenárista Peter Morgan (58) několik let chodil s představitelkou jedné ze zásadních postav 4. série, která cenu vyhrála jako nejlepší herečka ve vedlejší roli. Kdo to je?
2. Představitel prince Charlese Josh O’Connor (31) byl oceněn jako nejlepší herec v dramatickém seriálu ve veliké konkurenci. Kdo nepatřil mezi nominované?
3. Jednou z oceňovaných kategorií je nejlepší minisérie. Který seriál vyhrál letos?
4. Ewan McGregor (50) na cenu Emmy již v minulosti nominovaný byl. Získal ji až letos za hlavní roli v minisérii Halston. O čem seriál je?
5. Seriál Bridgertonovi byl nominován mezi nejlepší dramatická díla a vypráví o mocné anglické rodině s osmi sourozenci. První série se točí okolo nejstarší dcery Daphne. Co diváci i kritika seriálu vyčítali?
6. Nejlepší komediální seriál se odehrává v Anglii, kam odjíždí trenér amerického fotbalu trénovat ten evropský. Musí si zvyknout na jiný sport i zemi. Jak se dílo jmenuje?
7. Kominského metoda byla nominována na nejlepší komediální seriál, Michael Douglas (77) a Paul Reiser (65) na nejlepší herce v hlavní a vedlejší roli. Emmy nakonec nezískali. Víte ale, co to je Kominského metoda?
8. V některých kategoriích lze na Emmy nominovat jednotlivé díly seriálu. Cenu za nejlepší scénář minisérie vyhrálo drama Můžu tě zničit, ale jeden seriál měl nominované hned tři díly. Který?
9. V jakém seriálu se proslavila Kaley Cuoco (35), která byla nominována za roli alkoholičky Cassandry Bowden v sérii Letuška?
10. Hlavními hrdiny seriálu Tohle jsme my (2016–21), který byl nominován na nejlepší dramatickou sérii, jsou tři sourozenci Kate, Kevin a Randall. Co mají tyto postavy společné?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Související témata:

Načítám