Hlavní obsah

Vzrušují mě staří muži!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nedávno jsme oslavili jeho šedesátinyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska si nevybírá. Jednou se zamilujete do obézního, podruhé do malého, potřetí... Nic z toho ale nemusí být takový problém jako milovat jen výrazně starší muže. Jak pak řešit děti? A budoucnost, když miláčkovi je šedesát? Své by mohla vyprávět i naše čtenářka Lucka. Čtěte její zpověď!

Článek

Je mi čtyřiadvacet let, žiji v Praze a studuji posledním rokem vysokou školu se zaměřením na ekonomiku. A vedle studia si, jak již bývá u studentek zvykem, přivydělávám různými brigádami. Většinou pracuji v restauracích, kavárnách, po barech na částečný úvazek nebo jen o víkendech. A právě tam jsem potkala svou nynější lásku. Jmenuje se Karel a je to soukromý podnikatel. A - nedávno jsme oslavili jeho šedesátiny!

Možná si teď budete myslet, že jsem jen naivní mladá holka, která jde po penězích anebo ještě neví, co chce. Ale tak to rozhodně není. Já vždycky milovala starší muže. Můj předchozí partner byl dokonce ještě o rok starší. Vlastně jsem nikdy neudržovala žádný delší vztah s mužem, který by nebyl alespoň o dvacet let starší než já. Mladí pánové a muži v mém věku mi totiž zkrátka vždycky připadají tak trochu jako děcka. Je to asi i tím, že řeší stejné problémy jako já, žijí podobným stylem života a dělají podobné věci. Já ale vždy milovala rozdílnost partnerů. A také životní zkušenosti a osobní vyrovnanost. A to mi zatím dokázali dát vždy jen muži mnohem starší.

V posteli se dříve unaví

Moji rodiče i přátelé jsou z toho ale nešťastní. Neustále mi dokola vysvětlují, že nebudu s takto starým mužem mít děti. Že umře podstatně dříve než já a já zůstanu sama nebo si budu muset nakonec stejně najít někoho, kdo jeho místo pak zastoupí. Samozřejmě že takovéto úvahy jsou trochu kruté, ale pravdivé. Já bych děťátko jednou strašně moc chtěla. Zatím ale, naštěstí, pokud jde o sex, nijak nestrádám. Karlovi je sice šedesát, ale ještě leccos v posteli dokáže. I když je pravdou, že jisté průšvihy z jeho strany se nám už také staly. Ale myslím, že občas se unaví (anebo zkrátka nemůže) i mladý kluk. A navíc, sex není v životě na prvním místě. Já mám na prvním místě vzájemnou komunikaci a porozumění. A v tomto směru jsem vždy maximálně spokojena.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kamarádka se mi snaží domluvitFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Hodně mě ale trápí má kamarádka, která mi neustále naznačuje, že nejsem zcela v pořádku. „Když mladou ženu baví staří muži, je to známka toho, že neměla dobrého tátu," sdělila mi jednou kamarádka Markéta. A bohužel musím poznamenat, že můj vztah s otcem nebyl nikdy idylický. Ale já v Karlovi přece druhého otce ani zdaleka nevidím. A ani vidět nechci. Je to můj partner a jsme si rovnocenní. V názorech má někdy pravdu on a někdy já. A tak by to mělo být. Také jsme spolu už skoro rok a zatím se nenaskytl žádný větší problém ani hádka. Snad nám to vydrží.

Psycholog: neperspektivní vztah

Tak uzavřela své vyprávění Lucka. Podle slov psychologa Vojtěcha Bendy má ale v mnohém pravdu její kamarádka. „Špatná otcovská výchova skutečně vede k tomu, že mladé ženy vyhledávají starší muže, To proto, že jim imponují tím, co neznají z dětství - láskou a péčí staršího muže. Lucčin vztah se bohužel zdá být skutečně nevhodný pro budoucnost. Takový pár se dříve nebo později potká s více problémy než jen v oblasti sexuální. Slečna by měla navštívit psychologickou poradnu," míní Benda.

A co si myslíte o příběhu zamilované Lucky vy? Máte vy nějakou podobnou zkušenost? Vnímáte její vztah jako udržitelný? Poraďte na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám