Hlavní obsah

Vzrušující bodypainting

Foto: La Bella Donna Wellness 07

Modely působí jako živé sochyFoto: La Bella Donna Wellness 07

Reklama

Přestože odhaleným křivkám v ulicích už definitivně odzvonilo, i v chladných podzimních dnech můžete zazářit na party netradičně vyzdobená. Dopřejte si trochu extravagance v podobě bodypaintingu. Efekt je stoprocentně zaručen!

Článek

Zdobení lidského těla se provádí odnepaměti. Ve starých kulturách šlo především o zdůraznění příslušnosti k náboženské nebo rodové skupině. I v dobách dávno minulých však bylo v podtextu přilákání pozornosti opačného pohlaví nebo snaha odlišit se od ostatních.

Zhruba před patnácti lety se madame Terry, dvorní výrobkyně líčidel pro firmu Saint Laurent, vyjádřila o budoucnosti líčení takto: „Vývoj líčení vidím jednoznačně v malování na tělo. Tak jako si dnes líčíme tváře, brzy si budeme malovat také dekolt, záda, nohy, ruce, možná i chodidla a dlaně. Tvůrci líčidel budou mít spoustu práce."

Na její slova došlo záhy. Ženy objevily krásu malování na tělo a někdejší boom klasického tetování zčásti nahradil bodypainting, jenž má nespornou výhodu především v tom, že jakmile vás motiv omrzí, není nic jednoduššího než jej nahradit novým.

Foto: La Bella Donna Wellness 07

S tímto ornamentem zaujmete!Foto: La Bella Donna Wellness 07

Malované ornamenty

Nejoblíbenější metodou malování na tělo je zdobení speciálními směsmi. Již tradičně je používána henna, kdy se přírodní prášek smísí s vodou a na tělo se nanáší speciálními štětci. Toto malování vydrží na těle přibližně dva týdny. Henna je v přírodní podobě tmavě hnědá, postupným smýváním však velmi rychle ztrácí sytost a barva zesvětluje. Nejčastěji se tímto způsobem vytvářejí indiánské motivy nebo znamení zvěrokruhu. V minulých letech bývala henna často nahrazována tzv. japonským práškem, který byl však v nedávné době shledán hygienicky závadným a byl stažen z prodeje.

K malování na tělo se používají i speciální lihové barvy, které vytvářejí výrazné a nezaměnitelné efekty. Lihovými barvami můžeme malovat podle šablon lepených na kůži. Motivy šablon je možné nastříkat speciální pistolí tzv. metodou Air Brush Tattoo. Ornamenty by však neměly být větší než 8x8 cm, jinak by mohlo dojít k narušení jejich struktury v souvislosti s nerovnostmi pokožky.

Kamínky a krystaly

Pokud si chcete ozdobit tělo trochu slavnostněji, efektně a stylově doplnit outfit na večerní party, jako nejvhodnější se nabízí metoda Crystal Tattoo. Postup je velmi jednoduchý. Na průsvitnou fólii se nalepí křišťálové kamínky různých tvarů a barev a vytvoří tak štrasový ornament. Tento ornament při trochu šetrném zacházení vydrží i několik dní. Křišťálové kamínky vyrábí např. firma Swarovski.

Foto: La Bella Donna Wellness 07

Prostě sexy!Foto: La Bella Donna Wellness 07

Barevný třpytivý prášek

Třpytivé nepermanentní zdobení těla pomocí speciálního barevného prášku nabízí metoda Twinkle Tatt2. Sadu široké barevné škály prášků včetně šablon, štětečků, fólií a fixatéru nabízí Tascha Cosmetics. Obrázky se mohou aplikovat kdekoli na tělo i na tvář, prášek lze dokonce bez problémů použít i na citlivou dětskou pokožku. Trvanlivost tohoto zdobení je až jeden týden, a to díky speciálnímu fixatéru, na který se třpytky nanášejí. Váš dekolt či jiná část těla získá s použitím Twinkle Tatt2 rázem jiný rozměr!

Praktické využití bodypaintingu

Pokud se dbá na estetickou a vkusnou stránku věci, lze malováním na tělo docílit výsledků, které jsou hodnotnější i z uměleckého pohledu. Především se ale bodypainting využívá k reklamním a exhibičním účelům. I jednoduchá malba na těle sama o sobě vypadá efektně a právě díky tomu se dá na tělo namalovat prakticky cokoliv. V zahraničí se dokonce pořádají různé soutěže a festivaly, kterých se můžou zúčastnit jak amatéři, tak i profesionálové.

Tipy a triky předního českého vizážisty Davida Šestáka pro malování na tělo:

  1. Před malováním na tělo hennou si udělejte krátký test citlivosti kůže. Každá pokožka reaguje na složení barev jinak a rozdíly najdeme i na různých částech těla. Doporučuji proto na vybrané místo nanést kapku barvy a sledovat reakci po celých 24 hodin. Pokud místo nereaguje nijak alergicky, můžete se směle pustit do díla.
  2. Barevné ornamenty krásně vyniknou na lehce opálené kůži, ať již přirozeným sluncem, nebo solárním zářením. Pokud používáte samoopalovací krémy, výsledek malování může být značně nejistý.
  3. Nejvhodnějším místem pro domácí zdobení běžně dostupnými barvami jsou kotníky, protože zde barva nejlépe drží.
  4. Pokud si nejste jisté kvalitou výsledku, tělovým peelingem barvu odstraňte a začněte nanovo.
  5. Ozdobené místo rozhodně neomývejte sprchovým gelem či mýdlem, struktura ornamentu by se porušila.

Reklama

Související témata:

Načítám