Hlavní obsah

Z Anglie do světa a zase zpátky

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Hanka s Paulem se rádi vracejí do AnglieFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již podruhé mohou čtenářky nahlédnout do životních osudů Češky Hanky a jejího anglického manžela Paula, kteří společně žijí v klidné anglické vísce. Jistě však všichni tušíte, že onen klid je jen zdánlivý a že na nás čeká nejedno životní drama.

Článek

Rukopis Hany Parkánové-Whitton volně navazuje na její první knihu. Hana již před několika lety vyměnila pobyt v rušném velkoměstě za poklidný život na anglickém venkově. V knize se znovu setkáme s jejími excentrickými sousedy Rustym a Speedym a navíc k nim přibude trochu pozapomenutý svéhlavý český strýček František. Ten čtenáře mnohokrát překvapí a pobaví svým osobitým názorem na z jeho pohledu podivné anglické zvyky a tradice.

Pracovní povinnosti nutí Hanku cestovat. Společně s ní tedy procestujeme Evropu. Podíváme se do Pobaltí, Polska, na Slovensko a do Maďarska, do Řecka, Itálie, Slovinska a Německa. Na každé cestě se setkáme se střetáváním anglického a českého pohledu na svět, dochází ke spoustě veselých a netradičních situací, jejichž kouzlo umocňuje Hančin osobitý styl vyprávění.

Z každé zahraniční výpravy se Hanka s Paulem rádi vracejí domů do Anglie. Pokaždé ale s obavami, jestli je opět nepřijede navštívit jejich hyperaktivní strýc František...

Foto: Albatros Plus

Obálka knihy Hany Parkánové-WhittonFoto: Albatros Plus

Hana Parkánová-Whitton: Jak se dostat z Anglie do Zywce a zase zpátky Vydalo nakladatelství Albatros Plus Vázaná, 356 stran Doporučená cena: 299 Kč

Reklama

Související témata:

Načítám