Hlavní obsah

Za co všechno může masturbace?

Foto: shutterstock.com

Zeptejte se svého těla, co mu dělá dobřeFoto: shutterstock.com

Reklama

Že je masturbace jen o orgasmu? Nikoliv! Díky ní můžete blaženě relaxovat, zlepšit si koncentraci, zmírnit bolesti a dodat si energii. Budete se divit, na co všechno mají autohrátky vliv a jak je využít pro meditaci!

Článek

Spousta článků o sexu, ať jsou na jakékoliv téma, doporučuje masturbaci jako součást terapie např. při problémech s dosažením orgasmu nebo předčasnou ejakulací a k celkovému zlepšení sexuálního života. A mají pravdu! Ovšem ti, v tomto oboru nejsečtělejší, vědí, že sebeuspokojování neznamená jen oblažení těla či vypuštění energie, nýbrž i formu meditace. Probíhá to následovně: Dotyčný zavře oči, plně se oddá automasáži a laskání svého těla doprovázené hlubokým dýcháním, přivede se k orgasmu a závěrem zklidní mysl. Vyvrcholení během meditačních chvilek mu způsobí naprosté a neskutečné uvolnění nejen fyzické, ale i emocionální a mentální. Veškerá energie tak projde transformací a zajistí vyrovnanost a klid.

Masturbace je zkrátka něco, co lidem svědčí. Avšak jsou i tací, kteří odmítají vlastními silami podporovanou produkci hormonů přinášející uvolnění, rozkoš i stavy nirvány. Třeba je přesvědčí seznam výhod hrátek na vlastním hřišti.

Spokojený sex

Časté sexuální aktivity výrazně přispívají k lepšímu milostnému životu. Ať je to orgasmus či masturbace, podpora touhy a sexuálního náboje je znatelná.

Relaxační lázně

Jelikož onanie zbavuje nastřádaného vnitřního napětí, lze hovořit o jejích relaxačních účincích a vlivu na spánek, neboť uvolňuje hormony, které dokáží mysl i tělo nést na vlnách sladkého rauše.

Vitalita na zavolání

I povzbuzení je důsledkem autoerotických hmatů! Využití? Před důležitou schůzkou, kdy nervozita přebíjí optimismus. (Někdy je prostě třeba pojistit si vnitřní pohodu.) A teď otázka: Jaká činnost má příznivý vliv na koncentraci? Správně. Opět masturbace. Ve zkouškovém období to ocení studenti, při pracovním presu ti ostatní. Stačí jen odvrátit oči od knih nebo počítače, krátce na to vlítnout a vrátit se zpět ke své monotónní činnosti s nově objevenou energií.

Foto: shutterstock.com

Někdy prostě není miláček po ruceFoto: shutterstock.com

Sebepoznání

Jak a kde přitlačit, co dělat a nedělat? Jak to má partner vědět, když mu milostný protějšek ležící pod ním rozpačitě krčí rameny a sám nezná odpověď? Sebepoznání je základ každého spokojeného sexu. Co se naučíš na sobě, můžeš předat dál. Za tuto terapii se nemusí zaplatit ani koruna.

Zmírnění bolestí

I když je menstruace darem, dokáže pořádně potrápit. Křeče, které ji doprovází, mohou zmírnit děložní stahy při orgasmu. A jelikož si některé ženy během svých dnů připadají nečisté, nafouklé a neatraktivní tak, že fyzické doteky milence nesnesou, samozřejmě se nabízí varianta samoobsluhy.

Vládce svého času

Masturbace je věcí každého a také mu patří. Netřeba mít výčitek, není nutné po nocích shánět druhou polovičku jen proto, že pud a chtíč převládá nad rozumem. Chcete to? Udělejte si to! Experimentujte, neomezujte se, rozvíjejte fantazii a věnujte tomu tolik času, kolik uznáte za vhodné. Možná i zjistíte, že najednou se jste schopni prožít intenzivnější a taky delší orgasmus. Není to fajn?

Bezpečnost

Žádná rizika přenosu pohlavních chorob, těhotenství ani citové výlevy zhrzeného milence… To vše nahrává většímu uvolnění – pocitu kontroly nad situací. Tělo i city v bezpečí, co víc si přát?

Potěšení

A působí to radost. Tečka.

Kdy je toho moc?

Ovšem i masturbace je někdy příliš. Frekvence potěšení na vlastním pískovišti se odvíjí od volného času, stresu, životního stylu a dalších faktorů, takže ať je to několikrát v týdnu nebo roce, nejedná se o žádnou nenormálnost. Přesto je nastavena jakási hranice „únosnosti“, za kterou je jasné, že onanie rovná se posedlost. A to se zpravidla pozná tak, že pro vidinu možnosti sebeukájení neuspěje kamarádka s pozváním do kina, špinavé prádlo a nádobí se záhadně hromadí a není „čas“ to i ono zlikvidovat, a rande se odsune na druhé místo – až poté, co projdou údržbou pohlavní orgány. Pak se jedná o problém hodný osoby s diplomem, která zahájí vhodnou terapii.

Reklama

Související témata:

Načítám