Hlavní obsah

Záchod, který vás dostane

Foto: Villeroy & Boch

Toaleta je ukryta v dřevěné laviciFoto: Villeroy & Boch

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WC, toaleta, záchod... Ano, musíme tam všichni a je jedno, zda se právě nacházíme doma, na návštěvě či někde na cestách. Už samotné hledání oné místnosti v cizím prostředí často připomíná adrenalinový sport a co když se za dveřmi se známým piktogramem objeví něco, co jsme vůbec nečekali?

Článek

O tom, že problémy s toaletou mohou nastat i po jejím použití, už se leckdo přesvědčil při prvních výletech za hranice. K nejčastějším „překvapením" patřilo splachování napojené na fotobuňku, která snímala prostor u dveří. Leckdo se tak zapotil, když nikde nemohl najít ono tajemné tlačítko. A ta úleva, když se neslušně rozhodl opustit místnost bez spláchnutí a pak se ozvalo známé zašumění?! Jenže výrobci pro nás připravili i jiné vychytávky, ze kterých se člověk může po...

Stolek místo záchodu

Prvním příkladem je toaleta společnosti Villeroy z kolekce City Life. Zcela odpovídá současným trendům, kdy se koupelna a toaleta mění z „popelky" v obytný prostor. Ale k čemu je taková krása, když na poslední chvíli doběhneme, kolem krásný dřevěný nábytek a jen ta vytoužená věc nikde? Záchodová mísa je totiž v tomto případě vestavěná do dřevěného nábytku, který po zavření poklopu vypadá jako nízký dřevěný stolek. A zkoumejte veškeré zařízení v koupelně, když jde spíš o vteřiny než minuty!

Foto: Obchůdek Jaruš

Snadnější orientaci zajistí světlo na poklopuFoto: Obchůdek Jaruš

Opravdu je emancipace na místě?

Emancipace dorazila i na toaletu! Není proto divu, že už existují minimálně dva typy pisoárů pro ženy. Po výrobku Lady P, který opravdu připomíná vybavení pánských veřejných toalet, se nově objevuje pisoár, jehož designér Johan Karlsson se inspiroval zřejmě v Turecku, Bulharsku a Rumunsku. Nebo si snad někdo nevzpomíná? Stačí si odmyslet zlatý vnitřek a trochu jiný design a zjistíme, že jsme o několik desítek let zpátky na dovolené u Černého moře!

Pomůže, nebo vyděsí!

Zvlášť noční návštěvy toalety v cizích bytech a hotelích se mohou proměnit v drama, když nikde nemůžeme nahmatat vypínač a rozsvítit si! Tento problém by mělo vyřešit speciální světlo z obchůdku Jaruš, které připevňujeme zevnitř na poklop toalety. Je vybaveno pohybovým senzorem, který rozsvítí lampu, jakmile zaznamená pohyb. Pouze na nás potom záleží, zda dáme přednost zelené nebo červené barvě. Hosty, kteří to nečekají, zřejmě vyděsí obě dvě!

Toaletní papír, nebo raději noviny?

Oddechnout si ale nemůžeme, ani když už máme veškeré hledání a konání za sebou! Stačí se natáhnout pro toaletní papír a zřejmě nám znova zatrne. Někdy totiž může mít pán domu na roličce s předtištěnou předlohou rozluštěnou sudoku, noviny a nejhorším případě ostnatý drát.

Ale vám přejeme jen klidné návštěvy!

Reklama

Související témata:

Načítám