Hlavní obsah

Zachraňte oblíbené oblečení! Máme finty, které vám zásadně pomohou

Foto: Profimedia

Přečtěte si 10 módních vychytávek, abyste měla čas na důležitější věciFoto: Profimedia

Reklama

Poradíme vám, jak vyřešit malé nehody a prodloužit život pár kouskům ve vašem šatníku. Některé fígly jistě znáte, ale možná konečně najdete ten, který právě vám nejvíc uleví.

Článek

Znáte to. Máte krásné kalhoty, ale rozjíždí se jim zip. Svoji bílou halenku jste si polila červeným vínem a v nových teniskách je vám zima. Jinými slovy, když si kupujete a nosíte trendy oblečení a doplňky, realita je občas jiná než na bezchybných fotkách módních kampaní. A my pro vás máme deset tipů, které vyřeší některé nedokonalosti a vám umožní soustředit se na důležitější věci.

1. Rozjíždějící se zip u kalhot

Jsou to vaše nejoblíbenější kalhoty a mají jedinou vadu na kráse – zip vydrží zapnutý pár minut. Je to taková prkotina, že se nedonutíte jít zip nechat spravit, ale kalhoty kvůli tomu skoro nenosíte. Řešení je jednoduché. Na zip přivažte gumičku nebo připevněte kroužek od klíčů a zahákněte za knoflík nad zipem.

Foto: vvoe, Shutterstock.com

Na zip, který se rozjíždí, stačí přivázat gumičku nebo kroužek na klíčeFoto: vvoe, Shutterstock.com

2. Moc široké nohavice a úzké boty

Máte nižší kozačky a skinny džíny, které dole nejsou tak úplně skinny, a tak se nedají do bot založit, aniž by se nepříjemně mačkaly? A přitom se k sobě tak skvěle hodí! Oblečte si kalhoty, napněte nohavici na holeni tak, jak ji chcete mít úzkou. Přebytečnou látku, kterou držíte v ruce, pak přehněte a přiložte na nohu. Potom stačí nohavici zespoda jen dvakrát ohrnout, čímž přeložení zafixujete. Nejméně výrazná bude přeložená látka na vnitřní straně nohou.

3. Skvrna od červeného vína

Jako jediná u celého stolu máte bílou halenku a jako jediná pijete červené víno… Jak to asi může dopadnout? Máte štěstí, že vaše kamarádky pijí bílé! Na skvrny od červeného vína totiž zaručeně funguje, když je hned zalejete trochou bílého. Doma pak halenku co nejdřív vyperte a bude jako nová. Podobně na červené víno platí i zasypat solí a zalít vodou, ale to je opravdu lepší jen na bílou barvu. Jinak je sůl dost agresivní.

Foto: Archiv firem

Skvrny od červeného vína na světlé halence vyřešíte bílým vínem. Na foto (zleva): Halenka Alchymi (prodává ZOOT), 1099 Kč, Košile HM, 799 KčFoto: Archiv firem

4. Nesnášíte žehlení

Utřete prach, umyjete nádobí, vyluxujete, vyleštíte okna, vydrhnete koupelnu, a už vás čeká jen ta poslední práce, v jejímž odkládání byste mohla být vrcholová sportovkyně?

Jestli byste byla šťastnější, pokud byste v životě nemusela žehlit, tak věste co nejvíc vypraných věci na ramínka a při věšení oblečení pořádně natáhněte a vyrovnejte. Kromě opravdu mačkavých materiálů, jako je např. viskóza, není poznat, že jste žehličku ani nevytáhla ze skříně.

5. Gumové podrážky v zimě

Tenisková móda zasáhla i vás. Myslela jste, že když si pořídíte kecky z nepromokavého materiálu, tak v nich bude tepleji, ale od země vás zebou nohy? Pokud se tenisek nechcete vzdát, pořiďte si do nich kromě teplých ponožek také vlněné vložky. Vyřešeno.

Foto: Archiv firem

Teplo v teniskách vám zajistí vložky do bot z ovčí vlny. Na foto (zleva): Boty Bohempia, 1600 Kč, vlněné vložky do bot Ovečkárna, 81 KčFoto: Archiv firem

6. Přežehlený zip nebo knoflík

Ráno jste si potřebovala vyžehlit košili opravdu rychle, protože se vám tak krásně spalo… Zapomněla jste ale, že knoflíčky schované pod látkou se při přežehlení otisknou na povrch a vypadá to, jako kdyby košile byla špinavá. Obzvlášť na černém oblečení jsou takové šmouhy nepřehlédnutelné. Fleky přetřete čistou vlhkou houbičkou, a vše je zase v pořádku.

7. Hadrové tenisky na výlet

Pokud se vám nechce tahat těžší boty, ale bojíte se, že zmoknete, můžete vyrazit i v textilních botách. Voděodolnost jim dodá obyčejný vosk.

8. Oka na punčochách

Punčocháče jsou vysoce spotřební zboží, ale jejich životnost se dá prodloužit – tvoření ok můžete předejít posprejováním punčocháčů lakem na vlasy. A pokud už se nějaké oko objevilo, zastavíte ho trochou bezbarvého laku na nehty.

Foto: Archiv firem

Jedním z nejznámějších triků je lak na nehty, který zastaví oko na punčoše. Na foto (zleva): BIO Lak Base & Top Coat, prodává e-shop cestaprirody, 235 Kč, lak I Love Hean, 25 KčFoto: Archiv firem

9. Chlupatý svetr

V zimě milujete huňaté šály a svetry, ale některé pouští více chlupů než pejsek s kočičkou dohromady? Zamezíte tomu zabalením svetru nebo šály do sáčku a vložením do mrazáku. Po pár hodinách sáček vyndejte a padající vlákna už vás trápit nebudou.

Foto: Archiv firem

Huňaté svetry často nechávají vlákna všude po bytě. Jak na to? Na foto (zleva): Svetr Zara, 1599 Kč, Svetr Stradivarius, 649 KčFoto: Archiv firem

10. Třídění šatníku

Říká se, že pokud jste na sobě šaty neměla několik měsíců, je čas poslat je dál. Jak si to ale pamatovat? Pověste všechny věci tak, aby ramínka směřovala na jednu stranu. Cokoli budete mít na sobě, vraťte zpět opačně. Až se za dva měsíce podíváte, které kousky se nezměnily, je čas se nad nimi zamyslet.

Foto: All About Space, Shutterstock.com

Podle pozice ramínek poznáte, co jste na sobě neměla už několik měsícůFoto: All About Space, Shutterstock.com

Co začít třeba prvního ledna?

Reklama

Načítám