Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Zůstalo vám po pečení spousta bílků? A nebo prostě jen máte chuť na sladké, vyzkoušejte zapečenou zmrzlinu.

20 min.
Příprava
20 min.
Příprava
5 min.
Vaření
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 piškotový korpus
  • 300 ml zmrzliny
  • 4 bílky
Článek

Postup

01.

Rozpalte troubu na 220 stupňů Celsia, a když je vyhřátá, můžete v rychlosti pokračovat.

02.

Ze čtyř bílků vyšlehejte tuhý sníh. Zmrzlinu (ta musí být opravdu zmrzlá, ne povolená!) nandejte na vychladlý piškot, případně můžete podle její příchuti přidat i čerstvé nebo kompotované ovoce, a celou ji zahalte do sněhu z bílků, aby se k ní nikde nedostal vzduch.

03.

Takto připravený zmrzlinový dort vložte na 3–5 minut do rozpálené trouby a pečte, až sníh zezlátne. Hotový dort vyndejte a ihned nakrájejte a podávejte, než se zmrzlina rozteče. Kombinace horkého sněhu a ledové zmrzliny je neodolatelná!

Zkuste si vyrobit domácí zmrzlinu.

Reklama

Související témata: