Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Boloňskou omáčku jsme zapekli jednoduše s penne a s parmazánem. Pusťte se do toho!

10 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 1 plechovka sterilovaných rajčat
  • 100 ml bílého vína
    12
  • 2 lžíce listové petržele
  • 4 lžíce parmazánu
    7
  • 1 lžička soli
  • 400 g penne
    1
    3
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks rajčat
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Penne uvařte v osolené vodě na skus. V pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a mleté maso, přidejte rajčata z plechovky, bílé víno a utřený česnek, osolte a cca 30 minut povařte. 

02.

Hotovou směs promíchejte s nasekanou petrželkou, vložte do zapékací mísy, posypte parmazánem, poklaďte plátky rajčat a v troubě zapečte. Před podáváním můžete ještě pokapat olivovým olejem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie5 218,91 kJ
Bílkoviny35,09 g
Tuky82,05 g
Sacharidy90,51 g
Sůl4,64 g
SAFA29,11 g
Vláknina11,9 g
Cukry13,99 g

Načítám