Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Boloňskou omáčku jsme zapekli jednoduše s penne a s parmazánem. Pusťte se do toho!

10 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 1 plechovka sterilovaných rajčat
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžíce listové petržele
  • 4 lžíce parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 400 g penne
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks rajčat
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Penne uvařte v osolené vodě na skus. V pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a mleté maso, přidejte rajčata z plechovky, bílé víno a utřený česnek, osolte a cca 30 minut povařte. 

02.

Hotovou směs promíchejte s nasekanou petrželkou, vložte do zapékací mísy, posypte parmazánem, poklaďte plátky rajčat a v troubě zapečte. Před podáváním můžete ještě pokapat olivovým olejem.

Načítám