Hlavní obsah

Zařaďte do svých novoročních předsevzetí i sex! Proč to udělat?

Foto: Thinkstock

Ke spokojenému životu patří uspokojivý sex. Myslete na něj při formulování novoročních předsevzetíFoto: Thinkstock

Reklama

Před pár dny jsme oslavili Nový rok. Ten je vždy vnímán jako nová éra, začátek čehosi. Taky jste si dali nějaké předsevzetí? A týká se i milostného života? Pokud ne, ihned tuto chybu napravte! Proč?

Článek

Většina lidí se loučí se starým rokem tak, že si dává předsevzetí a stanovuje vyšší cíle. Zhubnu, vydělám víc peněz, najdu spřízněnou duši, budu sportovat, zapomenu… „Je škoda, že lidé hlouběji nemyslí na svůj milostný život,“ nechává se slyšet kalifornská sexuoložka Jaiya Ma, podle které je určitě vhodné s příchodem roku nového udělat radikální řez. Zde jsou některé důvody, proč na poslední chvíli přidat ke svému seznamu jednu položku navíc.

1. Sex podporuje zdraví

„Mnohé studie prokázaly, že orgasmus posiluje imunitní systém, snižuje bolest, zlepšuje zdraví prostaty i zdraví pánevního dna, a mnohem víc,“ vysvětluje odbornice na svém blogu s tím, že páry, které mají sex 3x týdně, dožívají se vyššího věku.

„Myslete na to, že vaše pohlavní hormony jsou zároveň hormony vitality. Budete se cítit skvěle, pokud je udržíte v chodu, a pak, nabití energií, můžete zhubnout, vydělat víc peněz nebo najít tu onu spřízněnou duši,“ dodává Jaiya Ma.

2. Divoké milování spaluje kalorie

Aktivní sex spálí 150 až 250 kalorií za 30 minut. „Dvouhodinové číslo vás zbaví přibližně tisícovky kalorií. Já nevím, jak vy, ale pokud se mám rozhodnout mezi sexem a dietou, osobně volím to první,“ komentuje sexuoložka, jejíž teorie hubnutí je jednoduchá: „Mějte víc sexu a jezte kvalitnější potraviny.“

Foto: Thinkstock

Při divočejším milování můžete zhubnout, to je přece příjemný bonus, nemyslíte?Foto: Thinkstock

3. Aktivní sexuální život zkrášluje

Taoistické tradice uvádějí, že orální sex věnovaný ženám jim pomáhá docílit mladšího vzhledu. „Už jste se někdy na sebe podívali do zrcadla – po divokém sexu, vážení?“ ptá se výše zmíněná sexuální guru v sukni.

„Vaše tvář září, zorničky jsou rozšířené, vypadáte sexy. Aby ne. Sex podporuje průtok pohlavních hormonů, takže ti, kdo chtějí zvýšit svou atraktivitu u opačného pohlaví, mohou vsadit i na masturbaci. Vážně, udrží ve vás šťavnatost a charisma. Zkuste to,“ radí Jaiya Ma.

4. Laškování podporuje kreativitu

Napoleon Hill, americký autor, jehož motivační kniha Myšlením k bohatství je úspěšná po celém světě, v této publikaci věnuje celou kapitolu o přeměně sexuální energie v kreativitu a bohatství. Čím víc sexu, tím větší úspěchy i v jiných důležitých oblastech.

„Váš život bude naplňující. I v tom mém se dějí úžasné věci, až je to téměř děsivé,“ dodává sexuoložka Jaiya Ma, žijící pravidelným sexuálním životem.

5. Milostná setkání sbližují

Sex je důležitou součástí bytí dvou lidí. Pokud se milujete se svým partnerem, vyjadřuje to vaši lásku a zachovává vášeň. Tak na co ještě čekáte?

Foto: Thinkstock

Když se spolu potkáte častěji v posteli, utužíte tím váš vztah. A tím ho samozřejmě zlepšíte!Foto: Thinkstock

Zde jsou některá předsevzetí, která by vás měla tento rok doprovázet:

  • Budu se zajímat o vše, co je erotické.
  • Budu se svým partnerem a milencem trávit co možná nejvíc času.
  • Projevím touhu být neustále sexuálně živý(á).
  • Pokusím se změnit pohled na svět sexuality a oddělím dobré od špatného. (Třeba se zbavím strachů nebo stydlivosti.)
  • Budu pečovat o své sexuální zdraví a vitalitu.
  • Svoje osobní prožitky podpořím vyváženou stravou a cvičením.
  • Pomohu partnerovi dosáhnout erotické extáze.
  • Vyzkouším erotické masáže a plně se otevřu novým zážitkům.

Seznam by mohl pokračovat, a tak je možné doplnit ho o další osobní přání. Ještě není tak úplně pozdě, ačkoli Silvestr je pár dní za vámi. Stačí jen nějakou tu změnu doopravdy chtít a neustále si svá rozhodnutí opakovat! (Podle pensylvánské katolické univerzity Scranton pouze 46 procent lidí drží předsevzetí i za půl roku. 75 procent osob své cíle vzdá již v prvním týdnu.)

Tak jaká položka rozšíří výčet vaši letošních cílů?

Reklama

Načítám