Hlavní obsah

Zásady pro domácí barvení vlasů

Foto: Wella

O barvu vlasů musíme pečovat pravidelněFoto: Wella

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdaleka ne každá si můžeme dovolit pravidelnou návštěvu kadeřníka. Přesto všechny toužíme po krásných a dokonalých vlasech. Aby ne, vždyť jsou korunou naší hlavy! Kdo jednou barví, musí o vlasy pečovat nadále, a odrosty bohužel nepočkají, až nastane příznivější finanční situace! A proto tu máme malou lekci domácího barvení. Teď už to zvládnete hravě!

Článek

Barvení vlasů rozhodně něco stojí – penězi počínaje a časem tráveným s jejich péčí konče. Jestli jste připravené tohle své kštici darovat, tak hurá do toho! Poslyšte, co radí zkušená a slavná kadeřnice.

Foto: *www.wellaton.cz1. Výběr barvy

Když se vydáte pro barvu do obchodu, vybírejte obezřetně. Fotografie mohou zkreslovat. „Barva by neměla být tmavší nebo světlejší víc než o dva tóny od stávajícího odstínu vlasů," varuje kadeřnice Jarka Čechová. „Na krátké vlasy je třeba 1 tuba, na středně dlouhé 2 tuby a na dlouhé vlasy budete potřebovat 3 tuby barvy," říká Jarka Čechová. A jak poznat dobrou barvu? „Rozdíly jsou hlavně v kvalitě a ta se samozřejmě odvíjí od ceny výrobku."

2. Před barvením se učešte!

Další zásadou těsně před barvením je dobře vlasy rozčesat, aby se po barvení nezacuchaly. Kadeřnice doporučuje také natřít kontury obličeje a krku nějakým mastnějším krémem, aby nedošlo ke zbarvení kůže, což je běžné.

Foto: Wella

Kadeřník aplikuje po barvení kondicionér, nezapomeňte ani vyFoto: Wella

3. Pozor na aplikaci barvy

„Základní chybou je špatná aplikace barvy a nedodržení pracovního postupu!" varuje Jarka Čechová. Nejprve se skutečně barví odrost, na což nesmíte zapomínat. Pak se barva roztírá do délek. Je třeba rozlišovat, zda jde o aplikaci nového odstínu nebo jen dobarvení odrostů. Pakliže používáte stejnou barvu, můžete dobarvovat jen odrosty.

„K dalším chybám dochází při barvení 100% šedých vlasů. Na takové vlasy by se neměly používat barvy s odlesky, ale je potřeba přidat přírodní odstín tak, aby barva byla opravdu krycí," upozorňuje kadeřnice. Pokud tak neučiníte, budou bílé vlasy spíš natónované než důkladně nabarvené.

Foto: *www.wellaton.cz4. Dokonalé nanášení? Odzadu!

Barvu je třeba nanášet směrem odzadu, protože barva chytá rychleji u kořínků díky tomu, že je v blízkosti kůže, která vydává teplo. Stejně rychle se obarví konečky, které jsou většinou suché, a proto barvu rychle nasáknou. To je důvod, proč se konečky barví až nakonec.

5. Nezapomínejte na následnou péči

Po barvení je třeba vlasy důkladně vypláchnout. Dokud je voda byť jen lehce zbarvená, pokračujte ve vymývání. Kadeřnice v každém případě doporučuje použití dobrého kondicionéru nebo ještě lépe aplikovat po barvení masku a nechat příslušnou dobu působit. Na těchto speciálních výrobcích byste neměly šetřit. Stejně tak můžete použít doplňkové výrobky, které vaše vlasy dostanou do kondice, například mléko pro ochranu barvy. „Vždy si zkrátka vybírejte přípravky určené pro váš typ vlasů," uzavírá téma kadeřnice.

Související témata:

Načítám