Hlavní obsah

Zatahujte závěsy! Skoro půlku lidí vzrušuje šmírování

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Když vstáváte, ještě není světlo, a večer, když se vracíte, je už dávno zase tma. Na podzim a v zimě se zkrátka svítí mnohem víc. Snad zatahujete závěsy a žaluzie. Jste totiž sledováni – při svlékání i během milování!

Článek

Termín voyeurismus není nic nového. K sexuálnímu uspokojení dochází tajným sledováním jiných lidí v intimních situacích – při svlékání, koupání nebo třeba při pohlavním styku. Voyeur přitom zpravidla masturbuje. Toto chování (či záliba, chcete-li) se objevuje většinou u heterosexuálních mužů a začíná v období adolescence.

Co se v mládí naučíš…

Počátek bývá spojen se vzrušením, které je obvykle vyvolané pozorováním nahé ženy nebo nějakého cizího páru při milování. Později si jedinec přidružuje tyto obrazy ke svým fantaziím při masturbaci, a tak posiluje své sexuální vzrušení tímto druhem podnětů. A teď to hlavní: takových lidí je v naší společnosti hodně! Kdekdo se totiž velmi rád dívá! A proto zatahujte žaluzie…

Kanadská studie, jejíž výsledky uveřejnil odborný magazín The Journal of Sex Research, možná někoho překvapí. Z tisícovky oslovených mužů a žen se 46 procent dotázaných přiznalo, že tajně sní o tom, jak pozorují druhé při milování. A 35 procent oslovených to skutečně dělá!

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Lidé se rádi dívají. A jestli nechcete být viděni, zatahujte žaluzieFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Hrátky čistě pro dospělé

To znamená, že i vaše soukromí je ohroženo, pokud ovšem okolo domu nemáte betonovou zeď a třímetrové stromy. Ani tak však člověk nemá jistotu. Na druhou stranu se toho dá využít – ovšem ne klasickým (tedy utajovaným) způsobem, který se tu popisuje. Pár s párem se totiž může domluvit na čistě „přiznané“ akci…

Podle britské sexpertky Lindy Sonntag je v některých společenstvích sledování jiných dvojic při sexu přirozenou součástí života, i když v naší kultuře se o tom moc nemluví. „Lidská zvědavost zjistit, jak se jiní chovají v soukromí, je však neukojitelná,“ nechává se slyšet odbornice s tím, že být svědkem důvěrného sexuálního styku znamená často projít mocně vzrušujícím, jímavým a eroticky působivým zážitkem, který se vůbec nedá srovnat s dojmem ze sledování výkonu uhlazených profesionálů v nějakém erotickém klubu.

Co se děje za oponou

Máte ambice zkusit něco podobného? Třeba od druhých pochytíte neotřelé nápady a naučíte se nové polohy, které je možné přenést do vlastního erotického života. Šmírování však může být i záležitostí jednoho páru, ve kterém žena v rámci předehry provokuje muže (nebo obráceně).

„Rozvěste doma široké průsvitné závěsy – hodí se například mušelínové nebo hedvábné, ale také poloprůsvitné závěsy ze sprchového koutu. Zavěste je pod strop do nasvícené části místnosti, kde se bude vaše představení odehrávat,“ popisuje Linda Sonntag ve své chlípné příručce „Hry lásky“ s tím, že ve zbývající části místnosti sedí obecenstvo ponořené do tmy. Za oponou se přitom může odehrát ledacos – třeba smyslný striptýz, přičemž masturbaci nebo rovnou sex lze jen tak předstírat. Partnera či jiné přísedící to pěkně nažhaví. A proč vlastně ne?

Když tak se jen dívej, ale nenatáčej

Ostatně i anglická herečka Beatrice Stella Tanner (1865–1940), neformálně známá jako „paní Pat“, již kdysi říkala, že „nezáleží na tom, co děláte v ložnici, pokud to neděláte na ulici a neděsíte přitom koně“. No a měla pravdu. U sebe doma se klidně šmírujte do aleluja, ovšem cizím lidem „odnaproti“ přístup ke svému milostnému životu radši neusnadňujte a neumožňujte, přece se nechcete najít na záznamech třeba jako chudinky studentky. Pamatujete?

V roce 2014 se Českem prohnala kauza muže, jemuž se neřekne jinak než „šmírák z Jihlavy“. Ten si coby pronajímatel bytu natáčel mladé dívky při převlékání a během intimních hrátek. Podobným případem se od roku 2016 zabývají i olomoučtí policisté. I další slídil totiž ve svém třípokojovém bytě sledoval studenty při všem možném, za což mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta. Tak co, ještě pořád máte pocit, že je váš milostný život v bezpečí?

A co vy, šmírujete rádi?

Reklama

Načítám