Hlavní obsah

Zázračná dieta z Ameriky: Zhubněte do Vánoc 3 kila!

Foto: isifa

Je dobré vědět, co kdy jíst!Foto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amerika před Vánocemi šílí. Ne kvůli nákupům a všeobecnému stresu, ale díky dietě, která slibuje, že za 14 dní zhubnete natrvalo i tři kila. Hlavně v oblasti bříška!

Článek

Britský deník Daily Mail nedávno odtajnil polovinu zázračného návodu na hubnutí, který ve své chystané knize The Dash Diet Weight Loss Solution prozrazuje odbornice na zdravou výživu Maria Heller. Za 14 dní díky ní můžete zhubnout průměrně tři kila, ovšem za dva měsíce třeba i 15 kilo. Jak na to? Prozradíme vám všechny fígle!

Hubnutí jako vedlejší efekt

Původně byla DASH dieta navržena jako plán, který by vám měl snížit cholesterol, tlak a zredukovat riziko cukrovky. Když se však ukázalo, jak úspěšně se podle ní hubne, a to aniž byste si ublížili, jako je tomu v případě jiných rychlodiet, začal se tento dietní program rychle měnit v hit.

Nemusíte počítat kalorie, ani vás autorka plánu nežene zběsile do fitka. Naopak. Můžete jíst do sytosti, a taková zumba nebo aerobik jsou dokonce zakázány. Výsledkem první části diety jsou 3 kila dole za 14 dní a plošší bříško. Druhá část, která netrvá déle než 2 měsíce, vám pak pomůže srazit další kila dolů.

Foto: isifa

S touhle dietou stihnete pár kilo ubrat do VánocFoto: isifa

Do Vánoc bez ovoce a pečiva!

Autorka programu doporučuje, abyste se zaměřili především na typ jídel, která jíte. Základem je pravidelnost – tedy snídaně, svačina, oběd, dvě odpolední svačiny a večeře. Prvních čtrnáct dní diety jsou naplánovány tak, aby znovunastartovaly váš metabolismus. První fáze vytlačuje z jídelníčku sacharidy a cukry, a naopak vsází na zdravé tuky a bílkoviny, které vám dodají pocit sytosti.

  • Tohle můžete: libové maso, ryby, kuřecí maso, fazole a čočku, potraviny ze sóji, nízkotučné sýry, vajíčka, bílé jogurty (jeden kelímek denně), zdravé tuky (ty, co obsahují omega-3 mastné kyseliny – tedy olivový či řepkový olej, avokádo), potraviny bohaté na proteiny (ořechy a semena), želé s ovocnou příchutí (ve chvíli, kdy vás chytne mlsná).
  • Tohle raději ne:jídlo s vysokým obsahem škrobu (kromě fazolí) – tedy pečivo, těstoviny, brambory, rýži, obalovaná smažená jídla, sladké potraviny (včetně jakéhokoli ovoce), alkohol, kofeinové nápoje a mléko.

Z pohybových aktivit autorka doporučuje zejména jógu a chůzi (ne déle než 30 minut denně), protože udržují hladinu cukru v krvi a pomáhají lépe spalovat tuky, naopak odrazuje od aerobiku či cyklistiky. Také hodně pijte i odpočívejte.

Pokud vydržíte, přesunete se po této startovací fázi do druhé, ve které vrátíte do jídelníčku celozrnné potraviny, ovoce i více pohybu a posilování.

Jídelníček podle Mariy Heller

  • Snídaně: 2 míchaná vejce, plátek rostbífu, prokrájená rajčata
  • Svačina: Malý bílý jogurt s 10 vlašskými ořechy
  • Oběd: Grilované kuřecí prso se salátem se zálivkou z oleje a octu
  • Svačina: Kousek nízkotučného sýru s celerovými tyčinkami
  • Svačina před večeří: Proužky červené papriky se lžící guacamole
  • Večeře: Opečený filet z lososa se směsí asijské zeleniny

Pokud však nevěříte zázračným rychlým návodům, inspirujte se v našem hubnoucím seriálu, kde tři čtenářky už od září shodily 18 kilo!

Reklama

Související témata:

Načítám