Hlavní obsah

Zbraně osobního trenéra

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Díky trenérovi se vyvarujete chybFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní trenér se vyplatí! Vím, o čem mluvím! Jedna z největších chyb, které denně vidím, je totiž ta, že žena přijde do posilovny a začne běhat od stroje ke stroji, zvedat velké zátěže a procvičovat všechny svalové partie najednou. Výsledek? Zranění, žádné výsledky a brzy ji to přestane bavit.

Článek

Opravdu, osobní trenér není přepych. Vždyť jde o vaše zdraví. Věřte, že stačí pár tréninků se sympatickým trenérem a bude se vám cvičit lépe a kvalitněji.

Odbornost a výběr trenéra

Při příchodu do posilovny si nejdříve prohlédněte profily trenérů. Každý trenér by měl mít licenci. Při výběru dejte na kamarády, také je dobré kouknout se na hodinu, kterou vede s jiným klientem. Zeptejte se na finanční podmínky, způsob cvičení, čas. Trenér by měl být vstřícný, ne však vlezlý a hlavně dokonalý odborník. Stanovte si cíle - chci shodit, zpevnit, nabrat svaly, zlepšit záda. Zdravotní stav- nebojte se probrat zdravotní stav, trenér by ho měl znát. BMI - jde o důležité vodítko, výsledky pak budou stát za to, dejte přednost centimetrům před kily. Jídelníček - v rámci tréninku by vám měl trenér vypracovat jídelníček a upravit stravovací zvyky. Hlavně nehladovte! Změna by měla být pozvolná a nenásilná. Čas - s trenérem byste měli cvičit minimálně dva měsíce, pomůže vám provádět cviky správně, opravit chyby, motivovat. Každých šest týdnů by se měl trénink upravit, protože tělo se rychle přizpůsobuje dané námaze. Je nutné ho překvapovat.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Trenér vám sestaví osobní plánFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Průběh cvičení

Držte se tréninkového plánu. Na začátku by mělo být 10 minut zahřátí (kolo, pás, veslovací trenažér), krátké protažení, následuje 45 minut posilování a na závěr pěkné protažení. Po tréninku byste měla odejít po svých a ne být úplně zničená.

Jak často cvičit?

Tělo si zvyká. Cvičte 3x týdně a doplňte to nějakou další pohybovou aktivitou, jako je spinning, jóga, plavání, aerobik. A snažte se chodit pravidelně. Brzy zjistíte, že bez cvičení nemůžete být. A to je přece cíl, ne?

Související témata:

Načítám