Hlavní obsah

Zdravá zimní snídaně: Ovesné lívanečky s tvarohem a hruškou

Foto: autorka

Také máte chuť na voňavé lívanečky?Foto: autorka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rádi si o víkendu připravujete slavnostní snídaně? Vafle, palačinky, míchaná vajíčka...? Vyzkoušejte naše luxusní lívance z ovesných vloček a banánů, určitě vám zachutnají.

Článek

Zdravé lívanečky z ovesných vloček vás nadchnou. Jsou skvělé na víkendovou zimní snídani, ale i jako výborný dezert či sladkost pro děti. K nim si můžete připravit tvaroh se skořicí a taky lahodné a vláčné hrušky pečené v másle.

Ovesné lívanečky s hruškami

Pro 4 osoby budete potřebovat:1 hrnek jemných ovesných vloček, 1 hrnek mléka, 1 lžičku sody, 2 lžíce strouhaného kokosu, 2 banány, 2 hrušky, 1 měkký tvaroh, 2 lžíce cukru, 1 lžičku skořice, máslo, vlašské ořechy, olej či máslo na smažení

Postup: Do mísy nasypte vločky, přilejte ohřáté mléko a banán nakrájený na plátky. Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Poté přidejte sodu a strouhaný kokos a opět promíchejte. (Kokos můžete občas nahradit mandlovou moukou či namletými vlašskými oříšky.) Nejlepší je lívance smažit na přepuštěném másle, výborný je i kokosový olej. Postupně je smažte z obou stran, raději na malém plameni, ať jsou pořádně propečené.

Jakmile dáte na pánev první lívanec, můžete si připravit hrušky na másle.

Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Na jiné pánvičce si rozehřejte dvě lžíce másla a hrušky na něm pomalu ohřívejte, občas je otočte, když začnou hnědnout. Budou hotové přibližně ve stejnou dobu jako lívance. (Kterých bude kolem 10 kusů.)

Také si v misce smíchejte tvaroh s dvěma lžícemi cukru a lžičkou skořice.

A můžete podávat. Lívance potřete tvarohem, poklaďte hruškami a posypejte vlašskými ořechy. Dobrou chuť!

Zalíbila se vám naše dobrota? Příště vyzkoušejte třeba špaldové lívance se zakysanou smetanou a ovocem. A pokud vaše děti mají rády sladké snídaně, můžete jim upéct třeba cereální skořicové čtverečky.

Reklama

Načítám