Hlavní obsah

Nejkrásnější letní kina v Česku? Najdete je na zámku, na terase s výhledem či uprostřed Prahy

Foto: letnikinospilberk.cz

Foto: letnikinospilberk.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K létu už neodmyslitelně patří sledování filmových hitů pod oblohou plnou hvězd. Letní kina najdete v parcích, na hradech i zámcích anebo na střechách výškových domů, odkud bývá krásný výhled na město. Vybrali jsme pro vás nejhezčí místa, kam stojí za to se vypravit.

Článek

Teplé letní večery jsou jako stvořené pro posezení venku. Atmosféra „letňáků“ je naprosto neopakovatelná, zvlášť když si vyberete z naší nabídky. Hrají se zde většinou starší osvědčené snímky, které diváci milují, ale občas se najde i nejnovější trhák či premiéra, která by filmovým fanouškům neměla uniknout. Takže popcorn do ruky a vyrážíme za romantikou, dobrodružstvím a krásnými příběhy zrozenými pro velké plátno. Promítáme, jen co se setmí!

Největší v České republice

Pardubické letní kino Rebel je unikátní nejen svou velikostí, počtem projekcí a délkou provozu, ale především pečlivě volenou skladbou programu, který divákům nabízí komplexní průřez současnou kinematografií. Pro fajnšmekry jsou připraveny i filmové minifestivaly v podobě přehlídek zahraniční tvorby či retrospektivy významných tuzemských režisérů. Jednotlivé dny v týdnu jsou zasvěceny různým žánrům a obrovským bonusem je i to, že se tu neplatí vstupné!

Foto: spolekpce.cz

Do pardubického letního kina Rebel pravidelně jezdí i řada osobností představovat své filmyFoto: spolekpce.cz

Indiana Jones na zámku

V kouzelném prostředí děčínského zámku se přímo na hlavním nádvoří vždy od středy do neděle promítají filmové hity pro malé i velké diváky. K letošním tahákům bude určitě patřit nejnovější díl filmové ságy o nejznámějším archeologovi světa Indiana Jones a nástroj osudu. Vstupné je od 120 do 200 Kč a začíná se vždy kolem 22. hodiny.

Foto: zamekdecin.cz

Nejnovější příběh Indiany Jonese se v romantických kulisách děčínského zámku promění ve zcela ojedinělý zážitekFoto: zamekdecin.cz

Kino na brněnském hradě

Po celé léto se můžete těšit i na filmy pod širým nebem v kouzelné atmosféře brněnského hradu Špilberk. Promítá se na terase s krásným výhledem na celé město, kde je zajištěno i občerstvení. Vstupenky koupíte na místě, areál se otevírá půl hodiny před představeními, která začínají v červenci o půl desáté a v srpnu od devíti večer. Základní vstupné je 120 Kč, studenti zaplatí stovku.

Foto: letnikinospilberk.cz

Drama Seveřan, Děti Nagana nebo hororová komedie Medvěd na koksu… To je jen krátký výčet filmové nabídky na ŠpilberkuFoto: letnikinospilberk.cz

Na střeše se západem slunce

Na hollywoodské velkofilmy, romantické komedie i akční trháky láká kino pod širým nebem na střeše nákupního centra na pražské Pankráci. Nabízí velmi pohodlné sezení, široký výběr jídla i pití a každé úterý slevu 10 % na vstupné. Otevírá se půlhodiny před začátkem promítání a raději si kupte lístky online předem, protože těsně před začátkem bývají nejlepší místa již obsazená. Vstupné je 290 Kč na osobu.

Foto: Mapy.cz / Sunset Cinema

I na střeše nákupního centra můžete zažít ojedinělý kulturní zážitek. Příjemně usazení a s drinkem v ruceFoto: Mapy.cz / Sunset Cinema

Kinobus

Letos už pošestnácté startuje kinobus, který organizuje Dopravní podnik hl. města Prahy. Oblíbená součást letních měsíců vyjíždí až do září na osvědčená místa i do zcela nových lokalit a nabídne výběr z českých i zahraničních filmů. Diváky čeká 11 lokalit, 22 filmů a celkem 44 promítání. Vstup na všechna z nich je zdarma, promítání začíná mezi 20:30 a 21:45 na různých místech v Praze, například  na Vítkově, v Letňanech, Kbelích, Proseku či v parku u Chodovské tvrze.

Foto: dpp.cz

Kinobus jezdí po Praze a zastavuje na krásných místech. Loňskou zastávku na Petříně letos nahradí VítkovFoto: dpp.cz

Načítám