Hlavní obsah

Bubliny s Janou Krausovou: Nafouknuté bublině okolo mých partnerů se už dnes jen směju

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jana Krausová je uznávaná výtvarnice a herečka. Přesto někdy média víc zajímá její rodina a milostný život. Co prozradila v podcastu Bubliny o svých bublinách a vztazích s bývalými partnery? Proč musí někdy během představení usměrňovat diváky? A jak se jí hraje pod režisérskou taktovkou jejího mladšího syna Adama?

Článek

Pochází z hereckého prostředí, ale vždycky ji to víc táhlo k výtvarnému umění. Nakonec se ale čím dál častěji objevovala před kamerou a díky seriálu Velké sedlo nebo filmu Pěsti ve tmě z osmdesátých let se zapsala do povědomí diváků. Dodnes sedí na dvou pomyslných uměleckých židlích a věnuje se jak hraní, tak malování.

Její domovskou divadelní scénou je Studio DVA, kde hrají i její dva bývalí partneři a režíruje zde její syn. Je několikanásobnou babičkou, blíží se jí významný životní milník a nás zajímalo, v jakých bublinách se cítí nejlépe. Hostem podcastu Bubliny byla Jana Krausová (69).

Bubliny s Janou KrausovouVideo: Proženy.cz

Její osudoví muži Kraus a Roden

Když se řekne Jana Krausová, mnozí si s jejím jménem hned spojí zajímavé vztahové peripetie. Jejími životními partnery byli Jan Kraus a Karel Roden. S oběma byla víc než dvacet let a s oběma má dodnes výborné vztahy. To, jak se jejich rodinné uspořádání řešilo v médiích, považuje dodnes za nepříjemnou nafouknutou bublinu. Je jako veřejně známá osobnost smířená s tím, že se o ní mluví a píše, počítá s tím? „Pokud to není hyenismus, což ale někdy bývá, tak se s tím počítat dá. Ale když se několikrát opakovaná lež stane v podstatě pravdou, chápu, že se někteří i soudí, aby se rehabilitovali.“

Jak reagovala v Show Jana Krause na výrok moderátora, že má štěstí na partnery? „Tak, já jsem si je vybrala! A oni měli štěstí na mě. Jsem docela trpělivá a s každým jsem byla skoro dvacet let. Dobré vztahy, možná dokonce lepší, s nimi mám i nadále.“

Jana Krausová a hra Biletářka

Přes dvacet let je také součástí uměleckého souboru divadla Studio DVA. Hraje v několika hrách a nyní je hvězdou novinky v repertoáru, hry Biletářka. Jedná se o roli temperamentní Bobiny a jde o unikátní one-woman show. Prozraďme jen, že její postava kvůli přerušení filmové projekce převezme „nadvládu“ nad diváky. Interakce Jany Krausové s diváky je klíčová, což ovšem neměla před premiérou možnost před prázdným hledištěm nazkoušet. Režíruje ji syn Adam Kraus. Stalo se někdy, že by některý divák nereagoval a nespolupracoval? „Spíš chce někdo spolupracovat hodně a to ho pak musím srovnat.“

Foto: Proženy.cz

Jana Krausová přišla na natáčení podcastu i s fenkou TerezkouFoto: Proženy.cz

Velká a veselá rodina Jany Krausové

S muži se jí daří rozcházet v přátelském duchu, a tak se její veselá rodina nerozpadá, ale naopak počet členů narůstá. Je nejen pyšnou čtyřnásobnou babičkou, ale ve svých snachách našla dcery, po kterých vždy toužila.

Načítám