Hlavní obsah

Lucie Bílá v Bublinách: „Můj partner věděl, co chce, a šel na to fikaně“

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánočním hostem podcastu Bubliny byla Lucie Bílá (57). Ve světě showbyznysu se pohybuje skoro 40 let. Stále důvěřuje své intuici a že se jí občas proletí nad domem dron, aby ji případně nafotil nahou, považuje za součást slávy. I v práci se obklopuje rodinou, nedá dopustit na své muže a na Vánocích miluje především jejich speciální vůni.

Článek

Na hudební scéně působí od roku 1985. Tehdy ji bavily neposlušné tenisky, dnes ocení spíš dobré kafe. Zpívala v rockových kapelách, v mnoha muzikálech i na Pražském jaru. Na kontě má 15 sólových alb a je bez nadsázky sběratelkou těch nejprestižnějších ocenění. Hraje a zpívá v divadle, které nese její jméno, a je pyšnou mámou, jejím synem je Filip Kratochvíl (28), jenž s ní pracuje v jejím divadle. Pozvání do podcastu Bubliny přijala Lucie Bílá.

Proč původně odmítala svého životního partnera a čím ji nakonec přesvědčil, aby jejich vztahu dala šanci?

Bubliny: Lucie BíláVideo: Proženy.cz

Život je party

V jedné ze svých posledních písniček Nebudu se držet zpátky zpívá, že život je party. Ale jaká? Je to spíš poklidný čaj o páté, nebo pěkně divoký večírek až do rána?

„Byla jsem divoká, neříkám, že ne. V písničce sice zpívám, že život je party, ale to je spíš v uvozovkách. Můj život je především krásné dobrodrůžo, zvláště to moje povolání, které je neuvěřitelné a jsem za něj vděčná.“

Foto: Proženy.cz

Milým hostem předvánočního podcastu Bubliny byla Lucie BíláFoto: Proženy.cz

Co se nepovedlo

Život má ráda takový, jaký je, i když by spoustu věcí z minulosti opravila… Vlastně ne, stejně by to neudělala jinak, přiznává. Samozřejmě nás zajímalo, co by vzala zpátky nebo udělala jinak. Odpověď Lucie Bílé byla jasná: „Co bych změnila, vám rozhodně neřeknu, protože mě to štve a nebudu tomu dělat reklamu.“

Jestli by žila méně pro ostatní? Určitě ne. A její syn to na ní oceňuje. „Mami, jediné, co jsi mohla udělat jinak, protože jinak je všechno bez chyby, bylo vyhodit elektřinu.“ Proč? Aby děti neměly život ovládaný internetem, kroutí duše a způsobuje zmatek v hlavě. Lucie Bílá rozhodně není fanouškem sociálních sítí a neměl by být nikdo.

Lucie a její muži

Na své milované muže nedá mnohonásobná česká slavice dopustit. Na tatínkovi miluje mimo jiné obrovský smysl pro humor. Když se mu svěřila, že lidé po jejím koncertě plakali, odvětil, že už asi chtěli domů. Syn je její velkou pýchou a je ráda, že nyní pracuje v Divadle Lucie Bílé a vidí, jak je její práce krásná, ale i náročná. Divadlu dělá ředitele Luciin bratr, to je prý velký pragmatik.

Radek a jeho radkoviny

A její partner Radek Filipi (39), se kterým oslavila nedávno osmé výročí vztahu? Když o něm mluví, září jí oči. Dělá ji šťastnou. Líbí se jí, s jakou lehkostí žije a jak se snaží, aby se smála od ucha k uchu. „Mám hodně práce a starostí, ale když přijdu domů a mám toho plnou hlavu, přijde Ráďa a udělá nějakou svoji radkovinu. A já si vzpomenu na to, co je podstatné. Nenarodili jsme se proto, abychom se uštvali.“ A to se na začátku zlobila, že není nikdy vážný. Dnes je ráda, že vedle ní nezvážněl. „Bývala jsem smutná, ten úsměv byl spíš přání. Teď už nelžu,“ svěřuje se zpěvačka.

A proč si nebyla zpočátku jistá, zda má jejich vztah smysl? Začala prý věřit, že je tu spíše pro druhé a o lásce má jen zpívat. „Bála jsem se, dostala jsem párkrát přes prsty a nestála o další vnitřní modřiny. Ale nynější partner věděl, co chce, a šel na to fikaně,“ směje se Lucie Bílá.

Načítám