Hlavní obsah

Apríly slavných. Králem žertíků je George Clooney, Kit Harington za vtip málem zaplatil rozvodem

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se cítíte, když se vám na apríla podaří někoho z vašich blízkých pořádně napálit? Skvěle, že?! A teď si představte, jak nadšené musí být slavné hvězdy, když takhle napálí třeba tisíce svých fanoušků nebo jinou obdobně známou celebritu. Tohle jsou nejlepší VIP aprílové žertíky za poslední roky!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Apríl je den, kdy je povoleno v podstatě cokoli, a bavit se na úkor ostatních je dokonce chvályhodné. A tyhle slavné osobnosti v žertících a nachytávkách rozhodně vynikají.

Tom Hardy

Byl rok 2018, tedy dva roky poté, co Daniel Craig veřejně oznámil, že další film o agentovi 007 nenatočí. Spekulace o tom, kdo bude další James Bond, tak jely více než naplno. A přesně toho se rozhodl využít Tom Hardy, hvězda seriálu Taboo či židovský gangster Alfie Solomons ze seriálu Gangy z Birminghamu.

Na instagramu vedle fotky Craiga ve smokingu sdílel i svoji fotku v typicky bondovském obleku a přidal komentář „jsem ve smokingu a na cestě“. Vzhledem k tomu, že jeho jméno se v souvislosti s agentem s povolením zabíjet zmiňovalo mnohokrát (a mimochodem dodnes je herec asi stále ve hře), dost fanoušků mu to uvěřilo. Ale víc bylo těch, kteří samozřejmě vtip odhalili.

Kit Harington

V ikonickém seriálu Hra o trůny hrál Jona Sněha (Jon Snow) a stala se z něj hvězda. Seriál mu přinesl slávu, ale také lásku – vzal si svou hereckou kolegyni Rose Leslie. A ačkoli působí Kit Harington spíš jako něžný a romantický typ, pravda je ale taková, že minimálně co se týče aprílových žertíků je spíš pořádný drsňák.

Do lednice schoval maketu své „uříznuté“ hlavy a pak už jen s kamerou v ruce čekal, až v ní bude jeho milovaná žena něco potřebovat. Ta se vyděsila téměř k smrti a rozhodně se nebavila tak dobře jako herec. Prý mu dokonce řekla, že jestli ještě jednou něco podobného vyvede, je mezi nimi konec.

Heidi Klum

Autorkou tohoto žertíku modelka není, ovšem stala se jeho hlavní hrdinkou. Její kolega ze soutěže America's Got Talent Howie Mandel totiž na instagramu sdílel její fotku s odhaleným bříškem, které se tvářilo jako těhotné. Navíc se nad ním rozplývala Sofía Vergara, která zas na svém instagramu sdílela snímek s komentářem, že z ní bude teta. Pravda to ale nebyla, žádné těhotenství se nekonalo.

Ellen DeGeneres

V případě vtípku téhle komičky z roku 2014 člověka napadne, že možná jsou přece jen věci, o nichž se nežertuje. DeGeneres totiž vstoupila na pódium s krčním límcem a popisovala divákům, jak se jí cestou stala nepříjemná nehoda. A pak límec najednou strhla, vykřikla apríl a publikum vydechlo úlevou.

Sarah Polley

Její jméno nejspíš neznáte, není to žádná herečka ani zpěvačka, ale rozhodně si v tomto seznamu zaslouží být. Režisérku a scenáristku Sarah Polley, která si odnesla Oscara za nejlepší adaptovaný scénář za film Hovoří ženy z roku 2022, dokonale nachytala její vlastní tehdy jedenáctiletá dcera.

Poslala totiž své mamince falešný dopis z Americké akademie filmového umění a věd: „Drahá Sarah Polley, s nejhlubší lítostí vám musíme oznámit, že vám byl Oscar udělen omylem.“ Následovaly věty o tom, že je potřeba, aby Polley zlatou sošku do týdne poslala zpět akademii, která ji poté předá tomu správnému vítězi – a to scenáristovi snímku Na západní frontě klid. Vypečená dcerka dokonce opatřila dopis i podpisem Davida Rubina – prezidenta akademie.

George Clooney

Jestli ale lze některou hollywoodskou hvězdu označit za krále aprílových žertíků, byl by to jistojistě George Clooney. I když omezit se v jeho případě jen na jediný den v roce, to by byla snad i urážka. Clooney si ze svých kolegů střílí velmi rád a velmi často, rozhodně ne jen na apríla.

Meryl Streep třeba poslal dopis s radami a tipy na lepší výslovnost, který vypadal, že jej poslal Brad Pitt. Právě s Pittem třeba doslova podvedli producenta snímku Dannyho parťáci v picí soutěži, když sami pili vodu a jemu lili vodku. Chudák producent usnul a Clooney a Pitt mu naplnili spodní prádlo barevnými M&M bonbony.

Ale nejkrutější žertík si nachystal na herce Matta Damona, a to v době, kdy cvičil a hlídal si stravu, protože potřeboval zhubnout. Clooney se domluvil s garderobiérkami a potají kolegovi každé dva dny zmenšil jeho kostýmy o tři milimetry. Chudák Matt Damon velmi dlouho přemýšlel, proč je mu oblečení stále těsnější a těsnější, i když on na sobě tak dře.

Tak, jako si slavní neodpustí aprílové žertíky, nevyhýbají se jim ani pořádné trapasy. A vítězem Oscarů se stává… Ten s největším skandálem! Jolie se líbala s bratrem, Hathaway byla trapná

Načítám